27 / 04 / 2024

imar ruhsar harcı ne kadar

imar ruhsar harcı ne kadar

İmar ruhsatı için belediye tarafından talep edilen harçlar, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılına ilişkin imar ruhsatı harçları ne kadar? İşte imar ruhsat harçları 2014...

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

İstanbul 2019 imar harcı ne kadar?

2019 imar harçları İBB İmar Müdürlüğü tarafından açıklandı. Peki İstanbul 2019 imar harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar harçları açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2018 ne kadar oldu?

İmar durumu belgesi harcı 2017!

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

Adil Çelik: İmar çalışmalarında önemli mesafeler kat ettik!

Çelik, "Adaletli 18 uygulaması yapmak her babayiğidin harcı değil. 18 uygulamaları çok hızlı bir şekilde yapılabilir ancak bu adil olmaz. Kul hakkı yememek için temkinli ve emin adımlarla imar çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Silifke'nin yeni imar planlarında sağlık ve eğitim alanları öncelikli!

Yeni imar planları çerçevesinde sağlık, eğitim ve park alanlarının öncelikli hizmet alanlarını teşkil ettiğini belirten Başkan Turgut, "Halkımızın dinleneceği, çocukların oynayacağı alanların arttırılması için imkanlar dahilinde çaba harcıyoruz. " dedi.

İmar durum belgesi ücreti 2016!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi almak için arsanın bağlı olduğu belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile birlikte müracaat ediliyor. Aynı zamanda imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durum belgesi ücreti 2016 ne kadar

imar ruhsar harcı ne kadar Haberi

imar ruhsar harcı ne kadar

İmar ruhsat harçları 2014!

İmar ruhsatı için belediye tarafından talep edilen harçlar, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılına ilişkin imar ruhsatı harçları şu şekilde sıralanıyor.


Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler

Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler tek kalemde belirlenmiş olup, toplam yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu ücret önceki

tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan;

 Teknik Eleman Ücreti

 İmar Durumu Belge Ücreti

 Mimari Proje Onay Ücreti

 Statik Proje Onay Ücreti

 Zemin Etüt Onay Ücreti

 Makine - Elektrik-Isı Yalıtım-Tesisat Proje Onay Ücreti

 Tabela Ücreti

 Plaka Ücreti

 Proje Tescil Ücreti


Hafriyat Ücreti

Denetim safhaları(hafriyat, temel, temelüstü)

 vb. tüm ücretleri kapsamaktadır. Ayrıca ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır.

Düzenlenen bir ruhsat birden fazla fonksiyonu içeriyorsa ruhsat ücreti her fonksiyon için ayrı ayrı hesaplanacaktır.

Muvakkat inşaat ruhsatı da yukarıdaki açıklamalara göre ücretlendirilecektir.


1.2. Tadilat Ruhsatına İlişkin Ücretler

Tadilat ruhsatına ilişkin ücretler;...