08 / 05 / 2024

imar şeffaflık paketi

imar şeffaflık paketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

İmarla ilgili şeffaflık paketinde neler var?

Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imar paketinde ev sahipleri ve ev alacaklar için kritik maddeler yer alıyor. Hükümetin ocak ayında Meclis'e getireceği imarla ilgili şeffaflık paketinin ayrıntıları netleşti.

Ali Babacan: Şeffaflık paketi yolda!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye'nin donem başkanlığını üstlendiği G - 20'nin 11 çalışma sahası bulunduğunu, bunlar arasında en önemlisinin de şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele olduğunu belirtti.

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

İmar Yasasına Takılanlar Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

A101’de 2,5 kg pilavlık pirinç 73,90 TL, Noodle çeşitleri 3,75 TL! 17 Şubat 2023 Fiyat Listesi

A101’de “Aldın Aldın” Kataloğunda Obadan Yerli Pilavlık Pirinç 2.500 gramlık paketi 73 liradan, Oba marka Burcu, Boncuk, Spagetti, İri kalem Kesme makarna çeşitleri 8.50 TL fiyatla yerini aldı.  Peki A101  16 Şubat Aldın Aldın Kataloğuna bu hafta başka hangi ürünler girdi?

Migros Sanal Markette Omo 1,5 kilosu 35 liraya düştü! 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Dev marketler zinciri Migros, Sanal Markette “Büyük Kış İndirimi Kampanyası” ile pek çok ürünü dev indirim oranlarıyla vatandaşa ulaştırıyor. Migros Sanal Markette Omo deterjanın 1,5 kilogramlık paketi yüzde 25 indirimle 35 TL’ye, Perwoll sıvı çamaşır deterjanı 2 litresi yüzde 25 indirimle 79,90 TL

 Gratis’te  Neutrogena Kış paketi 107 TL, Nıvea el kremi 60 TL'ye düştü! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Kişisel bakım marketi Gratis’te yeni yılda indirim fırsatları devam ediyor. Çeşitli kategorilerde ürünlerin büyük indirimlerle satıldığı Gratis’te hangi ürün kaç TL indirimde? Gratis Ocak ayı indirimli ürünleri neler? Fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek! AirPods Pro 2 06 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple aylardır beklenen o haberi duyurdu. Apple’ın yeni harikasını sizler için araştırdık.. Aplle kullanıcılarının vazgeçilmezi olan AirPods Pro 2, önceki modele benzer yönleri ile Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olacak ve ayrıca bir Şeffaflık Modu sunacak.

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ihalelerde şeffaflık talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı, burada başkanlarla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlara çağrıda bulundu ve ihalelerde şeffaf olunmasını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

Gürsel Tekin'den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul depreminin gündemde olduğu bir dönemde bile , belediyeyi devre dışı bırakılıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle projelerin hayata geçirilmeye çalıştığını belirtti. 

Soner Çetin'den imar affı çıkışı!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisi hakkında yazılan iftira mektupları ve Uğur Mumcu Bulvarındaki 32 katlı bina başta olmak üzere imar konularında açıklamalarda bulundu.

imar şeffaflık paketi Haberi

imar şeffaflık paketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.


İlgili büyükşehir veya il belediyesinden 15 kişi, il emlak komisyoncuları odası ve ticaret odasından 10'ar kişi yıllık olarak il bazında belirlenerek, bir heyet oluşturulacak, her değerleme ihtiyacında kura ile bu heyet içerisinden birer üye ilgili belediye meclisi önünde belirlenecek, değer tespiti, kura ile belirlenen belediyeden 2 üye, il emlak komisyoncuları odasından 1 üye, ticaret odasından 1 üye ve mal sahiplerinden bir üye olmak üzere 5 kişiden oluşan özel komisyon oluşturarak yaptırabilecek (İlçe belediyeleri de dikkate alınarak komisyon üyeleri belirlenecek).



BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KAMUDA ŞEFFAFLIK PAKETİ’Nİ AÇIKLADI

SİSTEM ŞÖYLE İŞLİYOR:

1-)En az 3 ekspertiz şirketine...