04 / 05 / 2024

imar tadilatı yasası

imar tadilatı yasası

İmar tadilatı, nazım ve uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermemesi durumlarında "imar tadilatı" hususu söz konusu oluyor. Peki, imar tadilatı nedir? İmar tadilatı planı nedir? İşte yanıtı...

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Yeni imar affı yasası gelecek mi?

Devletin vatandaşıyla barışması için çıkarılan imar affı yasasından sonra imalat yapıp devleti kandırmak isteyenler oldu. Yeni bir imar affına karşı fırsatçılar hazır bekliyor...

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mahallesi, 801 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar tadilatı askıda...

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

Buca Kırıklar'da kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Buca ilçesine bağlı Kırıklar Mahallesi’nde imar barışı yasası sonrası orman arazisine yapılan 50 ev, belediye ekiplerince yıkıldı...

Binali Yıldırım: Özel imar tadilatı şehre ihanettir!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Kişilere özel imar tadilatı şehre ihanettir. Şahsa özel sipariş üzerine imar planı benden geçmez'' diye konuştu. 

İmar barışı fırsatçılarına af yok!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cora, imar barışı yasasının talan yasası olmaması için önlemler alınacağı söyledi.

Antakya Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Antakya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar tadilat teklifleri ve imar komisyon raporu konuşulacak.

Sorunlu binalar sermayeye katılacak!

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, imar barışı yasasını çıkaran hükümet, kaçak yapıları yasal hale getirecek. Buradan 50-100 milyar TL arasında kazanç geleceği hesaplanıyor.

İmar Affı Kanunu 2018!

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı yasası TBMM Başkanlığına sunuldu.

İkitelli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıktı!

Başakşehir İkitelli Mahallesi'ne bağlı bir parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin imar tadilatı bugün askıya çıktı..

Şişli Meşrutiyet Mahallesi imar tadilatı askıda!

Şişli İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 1906 ada, 78 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

imar tadilatı yasası Haberi

imar tadilatı yasası

İmar tadilatı nedir?

Onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini, bölgedeki gelecekteki nüfus yoğunluğunu, ulaşım sistemlerini ve problemerinin çözümünü göstermek amacıyla 1/1000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan planlar, nazım imar planı olarak tanımlanıyor.


Uygulama imar planı ise, nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan plan olarak ifade ediliyor.


İmar tadilatı, nazım ve uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermemesi durumlarında söz konusu oluyor. Bu noktada ihtiyaçların karşılanması adına İmar tadilatı planı yapılıyor.


İmar...