27 / 07 / 2024

İmar uygulamaları bedelsiz gayrimenkul devri

İmar uygulamaları bedelsiz gayrimenkul devri

Büyükşehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında 3030 Sayılı Kanunun Uygulanması İle İlgili Yönetmelik hükümlerine göre kamu kurum ve kuruluşlarına ait gayrimenkuller Maliye ve Gümrük Bakanlığı kararı ile bedelsiz olarak terkedilebiliyor...

Gebze Pelitli Mahallesi'nde tapu sevinci!

İmar uygulamaları kapsamında tapu tescil işlemleri tamamlanan Gebze'deki iki bölgenin tapuları sahiplerine verildi.

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

TOKİ'den Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi!

Muhtelif Alanlarda 1. Paket 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. 16. ve 18. Maddesi Uyarınca Yapılacak İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması ile Envanter Tespiti, Değerleme, En Verimli Kullanım Analizi Yapılması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ih

Kırşehir'de Örnek İmar Uygulamaları toplantısı yapıldı!

Kırşehir'in de dahil olduğu KOP Bölgesi'nde Eylem Planı kapsamında yer alan "GAP ve KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları" projesinin toplantısı yapıldı.

Meram'da örnek imar uygulaması!

KOP eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi”nin açılış toplantısı Konya’da yapıldı.

Pendik Yayalar ve Ahmet Yesevi mahallerine imar müjdesi!

Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi İmar Uygulamaları çalışmalarını tamamlayarak 1 ay süreyle askıya çıkaran Pendik Belediyesi, toplam 1.700 hak sahibini tapularına kavuşturuyor.

Gölbaşı'nda imar düzenlemeleri devam ediyor!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Adıyaman Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Mehmet Ceylan, Karaman'da Örnek İmar Uygulamaları'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karaman Ermenek’te düzenlenen GAP ve KOP İllerinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi’ne katıldı.

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

TOKİ muhtelif alanlarda hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Muhtelif Alanlarda 3194 Sayılı İmar Kanunun 15 16 ve 18 Maddesi Uyarınca Yapılacak 3 Paket İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması Hizmet Alım İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

İmar uygulamaları bedelsiz gayrimenkul devri Haberi

İmar uygulamaları bedelsiz gayrimenkul devri

İmar uygulamalarında bedelsiz gayrimenkul devri!

18603 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Büyükşehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında 3030 Sayılı Kanunun Uygulanması İle İlgili Yönetmelik hükümleri arasında imar uygulamalarında bedelsiz gayrimenkul devri ile ilgili esaslara da yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait gayrimenkuller görev alanları itibariyle büyük şehir ve ilçe belediyelerine Maliye ve Gümrük Bakanlığı kararı ile bedelsiz olarak terkedilebiliyor.


İmar uygulamalarında bedelsiz gayrimenkul devri yönetmeliği..

Madde 12 - İmar ve yol istikamet planlarında belediyelerin yol, meydan, otopark, park, yeşil saha, çocuk bahçesi, Pazar yeri, gibi umumi hizmet ve tesislerine ayrılan alanlarda ve imar uygulaması sırasında yapılmak kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ait gayrimenkuller görev alanları itibariyle büyük şehir ve ilçe belediyelerine Maliye ve Gümrük Bakanlığı kararı ile bedelsiz olarak terkedilebilir ve tapu kaydı...