25 / 07 / 2024

imar yapı

imar yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bakanlığa bağlanması ile "imar rezaletlerini" engelleyecek, denetleyecek yeni bir yapı kuracaklarını bildirdi.

Dk İmar Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dk İmar Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Doğuhan Kömür tarafından kuruldu.

Bursa Demetevler mahallesinde yıkım tedirginliği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Demetevler mahallesinde, yeni imar yapılanması gündeme geldi. Bölgede vatandaşların evlerinin yıkılacağı söyleniyor.

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017!

2017 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği kapsamında yapılaşma koşulları yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017 nelerdir?

İmar kanununda gerekli düzeltme yapılmazsa dönüşüm sıkıntıya girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "30 Haziran'da yeni imar kanununda gerekli düzeltmeler yapılmazsa kentsel dönüşüm sıkıntıya girecek." dedi.

Avcılar'da imar planı bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

Avcılar Kent Konseyi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantıları yapılıyor..

Kernek'te imar değişikliği yapılacak!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapılan toplantıda Kernek'te imar değişikliği yapılması planlandı.

Ankara İncek'te yapılan imar değişikliği TBMM'de!

Ankara İncek'te kentsel dönüşüm alanında yapılan imar değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İmar planını değiştirmek anayasa kadar zor olmamalı!

Tükiye'nin her yerinde yatak ve dikey mimarinin iç içe geçmesinin, imar izinlerinin kolay değişmesinden kaynaklandığını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bir şehrin imarı yapıldıktan sonra artık o, bir anayasa değiştirmek kadar zor olmalı" dedi.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Mudanya Belediyesi imar planlarını vatandaşla yapıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde hazırlanan yeni imar planları vatandaş ile birlikte yapılıyor.

Karabağlar'ın yarısının imar planı yapıldı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, en büyük sorunun imar sorunu olduğunu söyledi. Karabağlar'ın yarısının imar planları yapıldı ve diğer yarısı da 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacak.

imar yapı Haberi

imar yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, teröre destek veren belediyelerin durumu ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Bakanlığa bağlanması sonrasında belediyelere yönelik önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları anlattı. 


Teröre destek verdiği tespit edilen belediye başkanlarının kesinlikle görevden alınması gerektiğini, bunun tartışma kabul edilemez bir konu olduğunu belirten Özhaseki,"Terör örgütünün Meclis'teki siyası uzantıları" olarak tanımladığı bazı siyasilerden, "Demokratik bir şekilde seçimle gelmiş insan iş başından uzaklaştırılmaz. Bu halkın iradesine saygısızlıktır." yönünde itirazlar aldıklarına dikkati çekti.


Özhaseki, "Seçimle geliyor diye her şeyi istediği gibi yapma imkanına sahip olabilir mi birisi? Bir belediye başkanını vatandaş seçti diye belediye başkanı hırsızlık yapabilir mi? Veyahut kanunen suç teşkil eden fiilleri teşkil edebilir mi? Vatandaş buna rıza gösterir mi? Peki teröre karışabilir mi? 'Teröre karışsın. Bizimkine dokunmayın,...