28 / 04 / 2024

imar yolsuzluğu nedir

imar yolsuzluğu nedir

Yumurtalık Belediyesi’ndeki imar yolsuzluğu iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Fazladan kat çıkılmasına göz yumarak milyonluk vurguna izin veren belediye Kıyı Kanunu’nu da ihlal etti.

MEKA Beton halka arzı ne zaman? Halka arza katılacak bankalar ve takvim açıklandı!

Meka Beton, halka açılıyor. Bu ünlü firmanın Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı onay sonrası, borsa yatırımcıları ve hisse senedi meraklıları, "Meka Beton'un katılım endeksine uygunluluğu nedir?" diye merak içindeler.  İşte Meka Beton hakkında güncel halka arz bilgileri...

44 kişiye mezar olmuştu! İşte Kahramanmaraş'taki Saitbey Sitesi’nin 'intihar' gibi bilirkişi raporu!

6 Şubat tarihindeki depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 44 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin bilirkişi raporunda imar suçu ortaya çıktı. İşte o rapordaki detaylar...

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

Kira sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar, kefillere kadar yayılmış durumda. Ekstra zam talep eden konut sakiracı ile anlaşamayınca kefillere gidiyor. Peki bu durumda kefillerin sorumluluğu nedir? Kefil kira borçlarını öder mi? İşte ayrıntılar...

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Characayo arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı! 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Romanya Prensi Paul’e gayrimenkul yolsuzluğu suçlamasından hapis cezası!

Romanya'da Yüksek Mahkeme, Prens Paul ve üç iş adamına gayrimenkul yolsuzluğu suçlaması nedeniyle hapis cezası verdi.

Sitelerde yönetici hangi zararlardan sorumlu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl maaş dışında verilen dört ikramiyeden, işçi katkı payı kesip, elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını vermemiş. Yöneticiliğin sorumluluğu nedir' sorusunu yanıtladı.

DASK neleri karşılar?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızdaki yönetici binamıza ait Zorunlu Deprem Sigortası’nı (DASK) yaptırmıyor. Böyle bir durumda ben kendi dairemi yaptırsam, site içindeki ortak alanlar buna girer mi? Yöneticinin sorumluluğu nedir?' sorusunu yanıtladı.

imar yolsuzluğu nedir Haberi

imar yolsuzluğu nedir

Yumurtalık Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Türkeş Filik'in başı, hakkında çıkan imar yolsuzluğu iddialarıyla dertte. Kişiye özel imar uygulamalarıyla gündeme gelen Başkan Filik'in yasalara aykırı uygulamalara onay verdiği ileri sürüldü. Fazla kat çıkan binalara iskân vererek milyonlarca liralık rant vurgununa yeşil ışık yakan Başkan Filik'in, Yumurtalık Belediye Meclisi'nin 2016 yılında aldığı karara rağmen Kıyı Kanunu'na aykırı şekilde inşaat ruhsatı verdiği iddia edildi. Kamuya ait yolun bir bölümüne inşaat yapılmasının önünü açan Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik aleyhindeki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yumurtalık Belediyesi'nin fazladan çıkılan katlarla, kıyı kenar çizgisi içerisine verilen ruhsatlarla milyonlarca liralık vurguna yol açtığı iddiaları Başkan Filik'i zor durumda bırakıyor. Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde yapılan 40'a yakın kaçak bina için verilen yıkım kararının neden uygulamaya konulmadığı bilinmiyor.


YENİ...