04 / 05 / 2024

imara açılmamış yerler

imara açılmamış yerler

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Arsanızın metrekaresi nasıl kesintiye uğrar?

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Söke'de 1.500 dönüm yaşam alanı imara açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı ikinci oturumunda, Söke’de bin 500 dönümlük yeni yaşam alanının imara açıldığını müjdeledi.

Darıca'da imara açılan zeytinlikler mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Darıca'nın sembolü olan zeytinliklerin imara açılmasını meclise taşıdı.

İmara açılan Darıca'daki zeytinlik alanları TBMM gündeminde!

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki imara açılan zeytinlik alanları meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu..

İmara açılan tarım arazileri TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, imara açılan tarım arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Darıca'daki zeytinlik alan imara açılıyor!

Kocaeli’nin zeytini ile meşhur Darıca ilçesinde, belediye meclisinin kararının ardından, zeytinlik alanlar imara açılıyor.

Sakarya Atatürk Stadı arazisi imara açıldı!

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı arazisini imara açılması yönündeki plan değişikliği teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre TOKİ burada 4 katlı konut ve AVM inşa edebilecek.

Orhan Sayım: Bursa'da verimli araziler imara açılmamalı!

Bursa'daki inşaat sektörünün Türkiye geneline bağlantılı olarak hızlı ilerlediğini söyleyen Orhan Sayım, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu. Sayım, "Verimli toprakların imara açılıp üzerine beton yığınlarının yapılması çok büyük sıkıntılar doğurur. " dedi.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

Antalya Tünektepe imara açılıyor!

2,5 milyon hektar alanı kapsayan SİT kavramı değişti. SİT alanlarını imara açmayı amaçlayan çalışma kapsamında Tünektepe'nin de imara açılmasını öngören raporla Çeşme ve Tuz Gölü olmak üzere 1000'nün üzerindeki yerde eski SİT sınırları yeniden belirlendi..

Gaziantepli emlakçılar imara açılan bölgeleri gezdi!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde, yol açma ve alt yapı çalışmalarını inceledi.

Gaziantep Şahinbey'de riskli alanlar imara açılıyor!

18 mahallede revizyon nazım imar planı değişikliğine CHP'liler ret oyu kullandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Buralar daha önce riskli alan ilan edildi. Şimdi tekrar imara açılmak isteniyor. Ya o karar yanlıştı, ya bugün alınan karar" dedi.

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Osmangazi mahallelerindeki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılmasında bir adım daha atıldı. Büyükşehir Meclisi’nde 1/1000’lik planlar da oybirliği ile kabul edildi.

Muş Bayraklı Tepe imara açılıyor!

Muş Belediyesi, Bayraklı Tepe'yi kentsel gelişim planı olarak imara açmak için zemin etüdü çalışması başlattı.

imara açılmamış yerler Haberi

imara açılmamış yerler

Bilindiği üzere Türkiye’nin birçok yerinde tarla vasıflı ya da başkaca imara açılmamış yerlerde yeni plan çalışmaları yapılanmaktadır. İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. İstem tam da bu plan çalışması süreci ve sonrası; hak kayıplarının olduğu, gayrimenkulünüzün metrekaresinde azalma ya da bulunduğunuz konumdan bambaşka bir konuma gönderilebileceğiniz, bir süreçtir. 


DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintileri ile oluşturulan alanlar “Genel Hizmet Alanları’’ olarak tanımlanmakta ve bunlar; yol, meydan, park, genel otopark, çocuk bahçesi, yeşil alan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, ibadet ve karakol, terminal, taşıma istasyonları, semt pazarı,  yerleri gibi alanları temsil etmektedir. Genel hizmetler için kullanılmak üzere ayrılan bu alanlar düzenlemeye konu olan arsa ve araziler üzerinden %40 ‘a kadar...