25 / 07 / 2024

İmarda sorun rant vergisiyle çözülecek mi

İmarda sorun rant vergisiyle çözülecek mi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimenkul sektörüne yönelik olarak açıkladığı değer artışı kaynaklı rant vergisini gayrimenkul sektörü doğru bir uygulama olarak yorumladı. Sektörde sorunsuz ve istenilen projelerin hayat bulacağı dile getirildi.

Kıbrıs projesinde Türkiye açısından sorun yok!

Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye açısından proje konusunda her hangi bir sorun olmadığını ifade ederek, “Kıbrıs Projesi asrın projesidir, çok dev bir projedir" dedi.

İnşaat sektöründeki sorun geçici mi?

Türkiye'de yaşanan terörün belli şehir ve bölgelerde fiyatları etkiliyor. Bu da ileride bazı yerlerde fiyatların düşmesi ve bazı yerlerde de artması anlamına geliyor. Peki inşaat sektöründeki sorun geçici mi, kalıcı mı?

Esenler'de imara açılan alanlar rant kapısı olmamalı!

Esenler'de Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı 8 buçuk milyon metrekarelik askeri alanın ilçe belediyesine devredilmesiyle bazı kişi ve kuruluşlara rant oluşturulduğu öne sürüldü.

Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Adana CarreforSA imar planı değişikiğinde rant iddiaları!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, CarreforSA'daki imar değişikliğiyle 900 konutluk rantın oluştuğunu açıkladı.

Esas Holding'ten rant iddialarına yanıt geldi!

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan haberde Kartal Belediyesi'nin imar planı değişikliği ile Şevket ve Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Esas Holding’e 300 milyon TL’lik rant sağladığı iddia edildi.

Nihat Özdemir: 3. Havalimanı inşaatında sorun yok!

3.Havalimanı inşaatı yapımcı firmalarından Limak Holding'in Başkanı Nihat Özdemir, inşaatta bir sorun olmadığını ve havalimanının 2018 Ocak ayında açılacağını ifade etti.

Bursa'daki kentsel dönüşümde rant yok!

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini söyledi.

Serdar Sayan: Rant üretecek arsalar bitiyor!

Türkiye’de daha önce iki kez yaşanan ‘sanayisizleşme’ benzeri bir sürecin yaşandığını anlatan Prof. Dr. Serdar Sayan, “İnşaat bir köpük ve buradan rant yaratıp dağıtarak oluşturulan büyüme süreci sürdürülebilir değil” dedi.

Haluk Sur: Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

GYODER Başkan Vekili Sur, kentsel dönüşümün daha çok rantın yüksek olduğu bölgelerde öne çıktığını belirterek, "Bu anlayış çok yanlış" dedi.

2002 yılında Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş!

2002 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın ''İstanbul'da Kaçak Yapılaşmanın Nedenleri'' konulu araştırmasına göre, başlangıçta sadece barınak ihtiyacını karşılamak inşa edilen Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş.

Rant Vergisi neden yasalaşmalı?

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Deniz Karataş: Kentsel dönüşümde rant düşünülmemeli!

Kentsel dönüşüm konusunda asla rant düşünülmemesi gerektiğini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm derken ne anlatılmak istendiğini ve Antalya'da bu konuda atılan adımları anlattı.

İmarda sorun rant vergisiyle çözülecek mi Haberi

İmarda sorun rant vergisiyle çözülecek mi

Kamunun da artık bu değer artışından kazançlı çıkacağı belirtilirken, fiyat artışının ise bundan sonraki projeler de etkili olabileceği kaydediliyor. "İmar değeri artışından dolayı yaşanacak değer artışının yar ismin devlete verilmesi bundan sonraki projelerin fiyatlarında etkili olabilir" diyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "İmar artışı müteahidin talep etmesi halinde sağlanacak. Böylece ıoo yerine 150 daire yapılacaksa buradan değer artışını devlete vermesi doğru. Çünkü devlet buradan elde edeceği geliri altyapı yatırımlarında kullanacak" dedi. Uygulamanın doğru olduğunu savunan Okay, böylece devletin kontrolünde istenilen şekilde konsept projeler yapılabileceğini dile getirdi. Diğer türlü imar değişikliği kaynaklı değişikliklerin yıllarca sürdüğünü ve sonrasında sorunlar da yaratabildiğim kaydeden Okay, "Bu uygulamayla 5, 10 ve 50 binlik imar planları yapılarak müteahhitlerin yatırımlarını doğru ve sorunsuz bir...