17 / 05 / 2024

İmaret Cami

İmaret Cami

Bulgaristan’da Osmanlı döneminden kalan tarihi, mimari ve kültürel mirasına ziyaretlerde bulunan ve TİKA'nın yardımıyla onarım ve bakım konusunda müjde veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Bulgaristan’daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz” dedi.

Afyon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan alanda toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşümle 2 bin 198 bina yıkılacak!

Afyonkarahisar kent merkezinde iki bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Mısri Cami bölgesinde 17 hektar, İmaret Cami bölgesinde ise 25 hektar olmak üzere toplam 42 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak.

Afyonkarahisar'da 42 hektar alan dönüşecek!

Afyonkarahisar kent merkezinde iki bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Mısri Cami bölgesinde 17 hektar, İmaret Cami bölgesinde ise 25 hektar olmak üzere toplam 42 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan iki bölgede toplam 2198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm 2017'de başlayacak!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan iki bölgede 2198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Çamlıca Cami'nin bu kez iç mimarisi tartışma konusu oldu!

Çamlıca Cami tartışması bir yana dursun, burada farklı bir nokta dikkatleri çekiyor. Mimari tartışmanın yanı sıra, bu işin ele alınıp tartışılması gereken bir de iç mimari boyutu var

Göztepe Park'ına cami inşa edilmesine karşı çıkanlar eylem yaptı!

Bağdat Caddesi'nde toplanan bin kişiye yakın vatandaş Göztepe'ye cami inşa edilmesini protesto etti

TOKİ Erzincan Kavakyolu'da 627 konut ile kreş ve cami ihalesi!

TOKİ Erzincan Kavakyolu'da yer alan 627 konut, 1'er adet kreş ve cami inşaatını ihaleye çıkarıyor...

Taksim'e yapılacak cami için kamulaştırma çalışmaları başladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Taksim'e cami yapılması için kamulaştırma çalışmasının başladığını söyledi...

TOKİ Erzincan Kemah'ta Tarımköy Konutları, cami ve büfe ihalesi!

TOKİ Erzincan Kemah'ta 60 adet Tarımköy Konutu, 100 kişilik cami ve büfe 4 Aralık 2012 Salı günü ihaleye açılıyor...

Fatih Cami avlusu yenilenecek!

Fatih Camii'nin avlusunda önemli değişiklikler yapılacak. Cami, Osmanlı tarzı granit taşlarla döşenecek

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da spor alanları ve cami ihalesi bugün!

Bitlis Adilcevaz'da yer alan 1 adet cami ve toplum merkezi binasına ait olan ek spor alanlarının ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfenin ihalesi bugün!

Niğde Çamardı'da yer alan cami, büfe ve 100 konutun ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

İmaret Cami Haberi

İmaret Cami


Bozdağ, üç günde Türklerin yoğun yaşadığı bölgeleri ziyaret ederek, bin 900 kilometre yol geçerek Bulgaristan’daki Osmanlı mirası eserlere ilgi gösterdi. Çok sayıda cami, hamam, konak ve başka binaların hukuki statüsü ve durumuyla ilgilenen Bozdağ, TİKA’nın yardımıyla yapılabileceklerin onarım ve bakımı konusunda müjde verdi.


Filibe şehrihnde Osmanlı’nın tarihi ve mimari mirasını temsil eden İmaret Cami, Taşköprü Cami, Çifte Hamam ve Osmanlı Mezarlığı’nı gezen Bozdağ, TİKA'nın restorasyona ihtiyacı bulunan İmaret camisinde çalışmalarını sürdürdüğüne değindi.


Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Osmanlı döneminden kalma hamam ve aynı döneminden kalma bir başka camiyi gördük. Bu cami özel mülk olmuş. Bir vatandaş 1930 yılında satın almış. Şu anda biz TİKA aracılığı ile bu caminin mülkiyetini satın almak için uğraşıyoruz. Henüz bir mtabakat sağlanmadı. Sağlandığı takdirde satın alacağız ve burayı...