03 / 05 / 2024

imarı olmayan araziye ev yapılır mı

imarı olmayan araziye ev yapılır mı

İmar uygulaması geçmeyen toprak parçası olan arazilerin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu ya da işaretlerle belirleniyor. Peki, imarsız araziye ev yapılır mı?

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Haliç’deki arazinin imarı sıfırlandı bölge park alanı olacak!

Eyüpsultan’daki araziye 10 katlı imar izni verilmişti. Verilen imar izni üzerine büyük tepki çeken yüpsultan’daki arazinin imarı sıfırlandı...

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

İmar affıyla plansız kentleşmenin önü mü açıldı?

Uzmanlar ve meslek örgütü temsilcileri imar barışıyla ilgili, "Kaçak yapılaşma ve kamu arazilerinin işgali özendirildi. Deprem kuşağında olan Türkiye'de güvenli olmayan binalar inşa edildi" dedi.

imarı olmayan araziye ev yapılır mı Haberi

imarı olmayan araziye ev yapılır mı

İmarsız araziye ev yapılır mı?

İmar uygulaması geçmeyen toprak parçası olan arazilerin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.


Ev inşaatının nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği İmar Kanunu ve yönetmelikleri ile belirleniyor. İmar mevzuatı gereğince imarı olmayan yerlerde inşaat da yapılamıyor. Buna göre,"İmarsız araziye ev yapılır mı?" sorusunun yanıtı da "Ev yapılamıyor." şeklinde karşımıza çıkıyor.


Ancak, bazı koşullarda ve bazı sınırlarda imarsız araziye ev yapılabiliyor. Ancak imar planında izin verilen alanlarda; izin verilen oranlarda ev yapılabiliyor. 


Araziye yüzde 5 imarlı olarak yapı yapılabiliyor. Buna göre sahip olunan arazi üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni ile ev yapılabiliyor.


Örneğin, 5000 metre karelik bir arazi için  toplamda 250 metre kareden fazla inşaat yapılamıyor. 


Bu nedenle arazi sahiplerinin elindeki tapu...