17 / 05 / 2024

IMF İcra Direktörlüğü türkiye

IMF İcra Direktörlüğü türkiye

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan açıklamada, Türkiye IMF İcra Direktörlüğü görevini üstlenecek. Türkiye'nin, 1 Kasım 2014' den itibaren IMF İcra Direktörlüğü görevini üstleneceği bildirildi.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti.

Borsa İstanbul'dan altında 'Sınırlama' kararı! Deprem sonrası yeni önlem!

Altın ithalatı mal mukabili ödeme şekli ile yapılmayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde ise iade prosed

Borsa İstanbul'dan flaş altın kararı! Sınırlama getirildi!

Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde iade prosedürünün uygulanacağını söyledi. 

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan ülkeleri Fed'in faiz artırımı beklentisi nedeniyle çalkantılı bir döneme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. IMF, bu ülkelerdeki yüksek enflasyona ve kamu borcuna dikkat çekti.

Murat Hoşgör kimdir?

Eminevim Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğüne getirilen Murat Hoşgör kimdir? Murat Hoşgör hangi görevlerde bulundu?

Murat Hoşgör Eminevim Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü oldu!

Tasarruf finansman sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan Eminevim’de, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine Murat Hoşgör getirildi. 

Yunus Çolakoğlu 3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atandı!

Sektördeki 22 seneyi aşkın deneyimiyle göz dolduran Yunus Çolakoğlu 3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atandı...

Yunus Çolakoğlu kimdir?

3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atanan Yunus Çolakoğlu kimdir? Yunus Çolakoğlu hangi görevlerde bulundu?

Şule Alp, BESA Pazarlama Direktörü oldu!

BESA Grup'un satış ve pazarlama koordinatörlüğünü yapan Şule Alp Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla Pazarlama Direktörü oldu.

GABORAS’tan 2 yeni atama!

GABORAS’ta bu kapsamda Mülk Yönetimi Direktörlüğü görevine Dinçer Gökçe, Pazarlama Direktörlüğü görevine ise Gökhan Keskin getirildi...

Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var!

Business NZ İcra Direktörü Catherine Beard yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Türk inşaat firmaları için önemli iş fırsatları var" dedi.

IMF İcra Direktörlüğü türkiye Haberi

IMF İcra Direktörlüğü türkiye

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan açıklamada, yükselen piyasa ekonomilerinin küresel ekonomide artan ağırlıklarını Uluslararası Para Fonu'ndaki (IMF) temsil güçlerine yansıtmak üzere IMF'de kapsamlı bir kota ve yönetim reformu gerçekleştirildiği belirtildi.


Söz konusu reform süreci bağlamında, Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısının değiştirildiği ifade edilen açıklamada, böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulunda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazandığı kaydedildi.


Washington'da yerleşik tam zamanlı üyelerden oluşan İcra Direktörleri Kurulu'nun, IMF’nin temel yönetim organı olduğu ve Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahip olduğu vurgulanan açıklamada,  "Ülke grubumuzu temsilen halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren...