28 / 04 / 2024

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti.



Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı Dünya Bankası'nın yeni başkanı olarak seçti. Banka resmi açıklamasında, Banga'nın Dünya Bankası'nın 14. başkanı olarak atandığı duyuruldu. Banga, 2 Haziran'dan itibaren 5 yıllık bir dönem için Dünya Bankası Başkanı olarak görev yapacak.

Açıklamada, bankanın hissedarları tarafından 2011'de kararlaştırılan seçim sürecinin açık, liyakate dayalı ve şeffaf olduğu vurgulandı. Kurul, geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda, Dünya Bankası Grubu'nun gelişimi süreci ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı en zorlu kalkınma sorunlarının üstesinden gelmeyi amaçlayan tüm hedefleri ve çabalarına ilişkin Banga ile çalışmayı dört gözle beklediğini belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön