28 / 04 / 2024

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.



Haziran ayında Dünya Bankası’nın başına geçen Ajay Banga’dan ihtiyaç duyan ülkelere daha fazla kredi müjdesi geldi. G20 Maliye Bakanları toplantısında konuşma yapan Banga, kredileri artıracak yeni adımlar atılacağını açıkladı.

Bankanın bilançosunu genişletmek ve ülkelerin iklim değişikliği gibi zorluklarla mücadele etmesini destekleyecek mekanizmaları açıklayan Banga “Hızlı şekilde ilerleme sağlıyoruz. Daha iyi bir banka inşa ediyoruz, bu nedenle daha büyük bir bankaya ihtiyacımız olacak” ifadesini kullandı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Açıklanan yeni bir planla, ülkelerin kredileri geri ödeyememesi durumunda hissedarların kredileri garanti etmesine izin vererek ek kredinin temin edilmesi sağlanacak. Banka 10 yıllık bir dönemde her 1 dolar garanti için 6 dolar yeni kredi oluşturmayı -veya her 5 milyar dolar için 30 milyar dolar- hedeflediğini açıkladı. İkinci bir plana göre banka, hissedarların tahvile yatırım yapmasına izin veren yeni bir karma sermaye aracı çıkarabilecek ve böylece krediyi 6 milyar dolara kadar yükseltebilecek.

Üçüncü bir planla da Dünya Bankası hükümetler tarafından taahhüt edilen ancak şu anda ödenmemiş olan çağrılabilir sermaye koşullarını genişleterek daha fazla riski üstlenmeyi ve krediyi hacmini genişletmeyi planlıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön