10 / 05 / 2024

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.



ABD’DE PERAKENDE SATIŞLAR ARTTI

Öte yandan ABD Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre perakende satışlar Haziran’da yüzde 0,2 oranında artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 0,3 oranında bir artıştı. Mayıs ayı verisi yüzde 0,3’ten yüzde 0,5’e düzeltme yapıldı. Çekirdek perakende satışlar olarak bilinen otomobil, benzin, inşaat malzemeleri ve gıda hariç satışlar ise geçen aya göre iki kat birden arttı ve yüzde 0,6 olarak gerçekleşti.

Otomobil hariç satışlar da yüzde 0,3 artış beklenirken yüzde 0,2 artış sağladı. Fed’in Mart 2022’den beri toplam 500 baz puanlık faiz artışına rağmen harcamalar güçlü şekilde devam ediyor. Birçok ekonomist yılın ikinci yarısında tüketici harcamalarında azalma olacağı şeklinde tahmin yapsa da tüketim güçlü şekilde artış gösteriyor. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon bankanın bilançosunun açıklandığı 14 Temmuz’daki açıklamasında tüketicilerin iyi durumda olduğunu ve harcamaya devam ettiğini belirtmişti.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön