27 / 04 / 2024

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka



Dünya Bankası yayımladığı son raporunda birçok ülke ve bölge konusunda büyüme tahminlerini düşürürdü ve yeni negatif şokların küresel ekonomiyi resesyona sokabileceği uyarısını yaptı.

 Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

DÜNYA BANKASI, TÜRKİYE İÇİN KÖTÜ HABERİ DUYURDU

Banka, Türkiye’nin 2023 yılı için büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye indirdi. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı.

Washington merkezli Dünya Bankası’ndan salı günü yapılan açıklamada, küresel gayri safi yurt içi hasılanın bu yıl tahmini olarak yüzde 1,7 büyüyeceğini ifade etti. Dünya Banka’sının haziran ayı tahmini bu oranın neredeyse iki katı seviyesindeydi. Eğer Dünya Bankası’nın tahmini gerçekleşirse, küresel ekonomi 2009 ve 2020 yıllarından sonra son 30 yılın en kötü performansını göstermiş olacak.

Peki, Dünya Bankası Başkanı Malpass, kriz hakkında ne dedi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön