09 / 05 / 2024

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka



Dünya Bankası aynı zamanda 2024 yılı için büyüme tahminini de düşürürken kalıcı enflasyon ve yüksek faiz oranlarını anahtar faktörler olarak değerlendirdi. Dünya Bankası, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve yatırımlardaki düşüşü de aşağı yönlü revizyona gerekçe olarak gösterdi. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı karşıya olduğu kriz yoğunlaşıyor” değerlendirmesini şeklinde konuştu.

 Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

TÜRKİYE EYLÜL AYINDA DÜNYA BANKASI'NDAN KREDİ ALMIŞTI

Dünya Bankası, iklim ve doğal afetlere karşı dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak amaçlı Türkiye'ye verilecek 512,2 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, söz konusu kredinin İklime ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi için verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu'nun Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını destekleme ve insanların hayatını koruma amacı doğrultusunda iklim ve doğal afetlere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak amacıyla Türkiye'ye verilecek 512,2 milyon dolar tutarındaki kredinin onayladığı belirtildi.

Dünya Altın Konseyi verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde en çok altını TCMB aldı

Güle güle dolar! Dünya devi resmen açıkladı! Kimsenin aklına gelmezdi! Elinde doları olanlar bakın sonra pişman olmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön