28 / 04 / 2024

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.



6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilimizi büyük hasar aldı. Bu depremler nedeniyle esnaf uzun bir süre işini gerçekleştiremedi. Dünya Bankası'ndan ise Türkiye'ye yönelik takdir edilen bir hamle geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesi için sağlanan 1 milyar dolar değerindeki finansmanı değerlendirerek, "Hem uluslararası çevrelerin hem de kendi kaynaklarımızın verdiği destek ve imkanlarla bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için var gücümüzle çalışmaya, seferber olmaya devam edeceğiz." dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Bakan Şimşek, "Asrın felaketinin yaralarını sarmaya küresel finansal destek… Dünya Bankası'nın desteğine minnettarız" dedi.

Kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.

18 YIL VADE

Kredi, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsisli, İLBANK'a ise deprem sonrası çıkarılan kanunla karşılıksız tahsisle sağlanacak. Kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeli olup, faiz oranı Euribor+74 bp olarak belirlendi.


Geri Dön