07 / 05 / 2024

İMO Şube Başkanı Cem Oğuz

İMO Şube Başkanı Cem Oğuz

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşananları yeniden hatırlatarak, o günden bu yana deprem gerçeğinin göz ardı edilip hala gereken önlemlerin alınmadığına işaret etti.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk’ten imar barışı açıklaması!

İmar barışından yararlanma süresinin Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, "Herkesin yasal sınırlar içerisinde bu haktan faydalanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Tolga Ok: Yüksek yapılar en güvenli yapılardır!

İMO Şube Başkanı Tolga Ok, ilimizde müteahhitlere getirilen kat sınırlamasını değerlendirdi. Ok, bu konuda öncü kuvvetin kamu olması halinde sorunları çok çabuk aşacaklarını ifade ederek, “Yüksek yapılar en güvenli yapılardır” dedi

İMO Hatay Şubesi Başkanı Selim Harbiyeli oldu!

İMO olan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi'nin 12 olağan genel kurulu yapıldı. Selim Harbiyeli yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongreye Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Oda Başkanları ile İMO üyeleri katıldı.

İMO Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü Gürpınar oldu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şubesi Olağan Genel Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Tek listeli seçimde mevcut Başkan Hüsnü Gürpınar yeniden başkan seçildi

Tolga Ok İMO Kocaeli Başkanı oldu!

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu’nda iki aday başkanlık için yarıştı. Yarışı mevcut başkan Tolga Ok oyların 592'sini alarak kazandı

İMO Van Şube Başkanlığı'nın 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanlığı’nın 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde seçime giren Kamuran Turgut güven tazeledi.

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'da yeni başkan seçilecek!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, hafta sonu yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı.Basın mensuplarıyla biraraya gelen Oğuz, son 6 yılın özetini yaptı, neleri başardıklarını neleri yapamadıklarını anlattı.

Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı şeçildi!

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.

Antalya'da bireysel dönüşüm tehlikeli!

Diğer illerde uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin Antalya'da uygulanmasını istemeyen inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Cem Oğuz," Diğer illerde uygulanan projeler iyice laçkalaştı. O sistemlerin Antalya'ya uygulanmasını istemiyoruz" dedi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası Başkanı'na yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a, twitter'dan, “Belediye’de çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum, ancak protesto hakkı sizin tekelinizde mi?” diye yanıt verdi.

İMO Şube Başkanı Cem Oğuz Haberi

İMO Şube Başkanı Cem Oğuz

Antalya için ise "Deprem Master Planı bir an önce hazırlanmalı" çağrısı yapıldı IMO Antalya Şubesi'nde Başkan Cem Oğuz ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. İMO Şube Başkanı Cem Oğuz, İt yıl önce meydana gelen Gölctik merkezli depremin başla Gölcük ve İzmit olmak üzere İstanbul, Sakarya, Yalova ve Bolu'ya kadar yıkıcı etkisini hatırlatarak, on binlerce insanın hayatını kaybettiği, yiizbinlercesinin yaralandığı, ülke ekonomisine ağır darbe vuran depremin bilinen ancak yok sayılan pek çok gerçeği gün yüzüne çıkardığını aktardı. Cem Oğıız, "Anlaşıldı ki ülkemizde yapı stoku güvenli ve sağlıklı olmaktan uzaktı. Pek çok yapı kaçaktı ve mühendislik hizmeti almadan inşa edilmişti. 20 milyon olarak tahmin edilen yapı stokunun büyük oranlarda yenilenmesi, güçlendirilmesi gerekiyordu"...