28 / 04 / 2024

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 



İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Bursa inşaat sektöründe kentsel dönüşüm ve ruhsat alma sürecinde zorluklar yaşanıyor. 

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, "Doğrudan ve dolaylı olarak 250'ye yakın alt sektörü etkileyen inşaat sektörü, hem pandemi hem de fiyat artışları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Bunun yanı sıra akademik odalara üye mühendis ve mimarların da sorunları var" değerlendirmesinde bulundu. İşte namık Göz'ün yazısının devamı...

Önceki gün Bursa'daki inşaat sektörünün önde gelen isimleri Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ı ziyaret ederek sorunlarını anlattılar.

Varank'la görüşmeye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi'nden Alpaslan Şenocak, Ali Tuğcu, ve Mustafa Altın, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut ve İMSİAD Başkan Yardımcısı Şeref Demir katıldı.

Bursa da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Görüşmedeki konular hakkında bilgi veren İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kendisi de mimar olduğu için konuları hakkında bilgi sahibi olan Fatma Varank'la daha önce zoom üzerinden toplantılar yaptıklarını belirterek, görüşmede, inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntılar, kentsel dönüşüm ve ruhsat alma sürecindeki zorluklar, şantiye şefliği konularında hazırladıkları raporları Bakan Yardımcısına sunduklarını söyledi.

Kentsel dönüşümde vatandaşın da katkıda bulunması gerektiği konusunda bakanlığın da aynı fikirde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Bursa da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

"Teknoloji geliştikçe evraklandırma işlemlerinde azalma beklenirken daha fazla bürokrasi ile karşılaşır olduk. Ruhsat alma süreçlerinin bu derece zor ve uzun olması vatandaşı illegal yollara sevk edebilmektedir. İşlemlerin hızlı ve yalın hale getirilmesi inşaat sektörüne büyük faydalar sağlayacak. Bunun yapmanın yegane yolu bakanlıkça ortak bir dijital platform oluşturularak kurumlar arası bilgi alışverişinin buradan yapılması ve bütün belediyelerimizin ortak bir sistem üzerinden e-ruhsat yöntemine geçmesi."

Bursa'da topraktan ev satın alan kişi dolandırıldı!

Bursa'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!


Geri Dön