13 / 05 / 2024

bursa binalar e ruhsat

bursa binalar e ruhsat

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

2023 TOKİ Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik e-Devlet kura sonuçları! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 26 Nisan 2023 yarihinde TOKİ arsa heyecanı Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Bilecek'te devam etti. Kuralar canlı yayında ve noter huzurunda çekildi. Peki, TOKİ arsa kura sonuçları açıklandı mı? İsim listesi belli oldu mu? İşte, tüm merak edilen detayl

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Bursa Keles'e 2 bin 280 TL'den başlayan taksitle 140 konut müjdesi!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Bursa Keles 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Bursa Keles projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Bursa Keles 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa'da 509 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Bursa Kestel'e 251 konutluk yeni proje!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Kestel'de 251 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Gemlik projesinin ihalesini 7 Aralık tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Karacabey'de metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak muhtarlık tarafından bildirilen binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçe içerisinde bulunan metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İbrahimpaşa Mahallesi'nde yer alan binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

bursa binalar e ruhsat Haberi

bursa binalar e ruhsat

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Bursa inşaat sektöründe kentsel dönüşüm ve ruhsat alma sürecinde zorluklar yaşanıyor. 

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, "Doğrudan ve dolaylı olarak 250'ye yakın alt sektörü etkileyen inşaat sektörü, hem pandemi hem de fiyat artışları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Bunun yanı sıra akademik odalara üye mühendis ve mimarların da sorunları var" değerlendirmesinde bulundu. İşte namık Göz'ün yazısının devamı...

Önceki gün Bursa'daki inşaat sektörünün önde gelen isimleri Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ı ziyaret ederek sorunlarını anlattılar.

Varank'la görüşmeye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi'nden Alpaslan Şenocak, Ali Tuğcu, ve Mustafa Altın, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet...