13 / 05 / 2024

İmralı

İmralı

1990 yılında Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın İmralı'dan getirtilen naaşları, devlet töreni ile Vatan Caddesi'nde yaptırılan anıt mezarda toprağa verilmiş.

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Nehir Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay İmral tarafından kuruldu.

Nova Star Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Star Otelcilik Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Sıddık Oktay İmral tarafından kuruldu.

İstanbul için deprem uyarısı: Risk yüzde 90'ı geçt!i

Birçok uzmanın depremle ilgili bilgileri güncellemediğini ifade eden Prof. Dr. Cenk Yaltırak'a göre, Osmangazi Köprüsü'nün olduğu bölgeden başlayıp İmralı Adası'nın kuzeyine uzanan fay hattındaki deprem olasılığı, tarihsel çerçeveye göre yüzde 90'ı geçmiş durumda.

Bursa Mudanya İskelesi'ne 4 milyon liralık yatırım!

Mudanya Sahil Projesi Kapsamı’nda, İmralı Cezaevi Müdürlüğü’nün de bulunduğu adliye binasının hemen yanındaki askeriyeye ait araziye modern bir iskele yapıyor.

Mudanya- İmralı hattına yeni iskele inşa edilecek!

İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya İskelesi’nin yerine 4 milyon liralık harcamayla yenisi yapılıyor. 140 metre uzunluğundaki iskelenin ihalesi Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleşecek ve yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Kastamonu Küre İmralı'da yeni cami yapılıyor!

Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı İmralı Köyü Çırak mahallesinde geçtiğimiz aylar içerisinde inşaatına başlanılan cami inşaatına hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kastamonu Küre İmralı Köyü'nde yeni cami yapılıyor!

Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı İmralı Köyü Çırak mahallesinde geçtiğimiz aylar içerisinde inşaatına başlanılan cami inşaatına hayırseverlerden yardım bekliyor.Cami 200 kişilik olup, içerisinde,cenaze yıkıma yeri olacak

1990 yılında Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın naaşları anıt mezarda toprağa verilmiş!

1990 yılında Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın İmralı'dan getirtilen naaşları, devlet töreni ile Vatan Caddesi'nde yaptırılan anıt mezarda toprağa verilmiş.

Ahmet Ercan: İmralı depremi Gemlik'i etkiler!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan, İmralı Adası yakınlarında 6.2 ila 6.6 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini ve bunun Gemlik'i de etkileyeceğini söyledi.

Prof.Ercan: Deprem Gemlik'te 11 bin binayı yıkabilir

İTÜ Jeofizik Bölümü'nden Prof.Dr. Ahmet Ercan, İmralı Adası yakınlarında 6.2 ile 6.6 arasında değişen büyüklüğünde bir deprem beklendiğini, Gemlik’in de etkileyeceğini söyledi.

İmralı irtibat bürosu yıkılıyor!

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ndeki sahil projesi kapsamında, 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması amacıyla sahil bandı üzerine kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait irtibat noktaları iskele üzerine yapılan yeni binaya taşındı...

Mudanya Sahil Bandı 14 yıl aradan sonra tamamen imara açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesinin "Mudanya Sahil Projesi" kapsamında, 1999'da İmralı Adası ile irtibatın sağlanması amacıyla kurulan askeriyeye ait irtibat noktaları, iskele üzerine yapılan yeni binaya taşınacak...

İkitürk İnşaat, ticari faaliyete başladı!

İmral Koman´ın yönetim kurulu başkanlığında faaliyete geçen İkitürk İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ, şirket adresi olarak Feneryolu Bağdat Caddesi´ni seçti

İmralı Haberi

İmralı



Menderes, Zorlu, Polatkan anıt mezarlarında


Hazin tören 


DP dönemin önde gelen üç kişisi, Başbakan Adnan Menderes, Dışışleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın İmralı'dan getirtilen naaşları, dün ''devlet töreni'' ile 29 yıl sonra Topkapı'da yaptırılan anıt mezarda ikinci kez toprağa verildi.


Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri Sarayburnu'nda Truva feribotundan aileleri ve resmi görevlilerce alınarak Aksaray Muratpaşa Cami'ne  getirildi ve burada kılınan cenaze namazından sonra büyük bir kortejin eşliğinde anıt mezara götürüldü.


Milliyet Gazetesi 18 Eylül 1990



Abdullah Kutalmış...