26 / 11 / 2024

imsad Güvenli Yapılar Yol Haritası raporu

imsad Güvenli Yapılar Yol Haritası raporu

Güvenli Yapılar Yol Haritası-1 raporu hakkında bilgi veren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye’de acil olarak ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu dile getirdi...

Hızlı dönüşüm için mevcuttaki konut alanları daraltılıp, güvenli yapılarda yaşamak önceliklendirilmeli!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de 41 milyon konutun yaklaşık 6.8 milyonunun riskli olduğunu söyledi. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, riskli yapılar ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Depreme karşı çelik yapı çözümü! Konut sektörüne örnek proje hayata geçiriliyor!

Consera Kurucusu ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, güvenli yapıların oluşması için çelik binaların yaygınlaşması gerektiğini söylüyor.

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmaları Buca Onat Tüneli üzerindeki yapıları, tünel çalışmaları sırasında hasar alması nedeniyle satın almak için düğmeye basmıştı. Söz konusu önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti.

Yapı güvenliği vatandaşa bırakılmayacak kadar önemli: Yönetmelik, deprem kuşağındaki yapıları korumaya yeterli mi?

İstanbul Küçükçekmece'de bugün çöken bina, kentsel dönüşüm ve deprem yönetmeliği konusunu da yeniden gündeme getirdi. Peki mevcut yönetmelik, deprem kuşağındaki yapıları korumaya yeterli mi? İşte ayrıntılar...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Depremlere dayanacak şekilde yapılan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir malikane, tasarımı ve güvenli yapısının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

İMO’dan her şantiyeye bir şef kampanyası!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) güvenli yapıların inşa edilmesi için “Her şantiyeye bir şef” kampanyasını hayata geçirdi.

726 bin 649 riskli yapıdan 620 bin 256'sı yenilendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkılan binaların yerine güvenli yapıları inşa etmeye devam ediyor. 

Binalarda depremin aşısı çelik ürünler! 

As Steel Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Sezer, güvenli yapılar için çelik kullanımının hayati önem taşıdığını dile getirdi. 

imsad Güvenli Yapılar Yol Haritası raporu Haberi

imsad Güvenli Yapılar Yol Haritası raporu

Türk inşaat sektörünün geleceğinin ‘sürdürülebilir sistemler’ üzerinde yükseleceğini söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapıların yapılabilmesi için Yapı Yasası’nın son şekline getirilerek yasalaştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.  Yetişener, “Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı, Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulmalıdır. Türkiye İMSAD, bu konuda görev almaya hazır ve isteklidir” dedi.


Dündar Yetişener,“75 inşaat malzemesi sanayi firması ve alt sektörlerde her biri kendi alanında örgütlü 29 dernek ve paydaş kurumdan gelen geniş üye yapısı ile inşaat sektörünün itici gücünü oluşturan bir kurum olarak Türkiye İMSAD, sektöründeki kuralların oluşmasına ve uygulanmasına katkı sağlamayı ve toplum bilincini geliştirmeyi sosyal görevi olarak görmektedir” diye...