02 / 05 / 2024

İnan Keskin düzce depremi

İnan Keskin düzce depremi

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Düzce’de deprem riski taşıyan 5 okula yıkım kararı!

Düzce Valiliği, beş okulun deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Yıkım kararı alınan beş okulun 12 Kasım 1999 Düzce depreminin öncesi yapıldığı vurgulandı

Düzce'de 21 imar plan tadilatı karara bağlanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında 21adet imar planı tadilat taleplerini karara bağlayacak. Toplantılarda ayrıca 5 Yıllık imar planı programına alınan dosyalar da görüşülecek.

Düzce'de su abonelerinden alınan ücretler TBMM'de!

Düzce'de ve komşu illerde su abonelerinden alınan ücretler meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Düzce Belediyesi 2 bin 200 kişiye yapılandırma fırsatı verdi!

Düzce Belediyesi tarafından, kamuya olan borçlar için 2 bin 200 kişiye başvuruda bulunmadıkları halde yapılandırma fırsatı verildi. Belediyeye ait her türlü vergi ve borçları için yapılandırmaya alınan mükelleflere iletişim bilgilerine göre tebligat yapıldı.

Düzce'de mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor!

Bir süre önce Düzce Merkez sınırları içine alınan Mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor.

Düzce Belediye Meclisi yarın toplanıyor!

Düzce Belediye Meclisi yeni yılın ikinci toplantısını yarın yapacak. Meclisin gündeminde bir süre önce Düzce Merkez sınırları içine alınan Mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları ile dolmuş taksi çalışma yönetmeliği bulunuyor.

Düzce'deki mücavir sahalar imar planı içine alınıyor!

Bir süre önce Düzce Merkez sınırları içine alınan Mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor. Meclisin Ocak ayı birinci birleşiminde Doğanlı ve Yeşilçam yerleşim bölgelerinin ilave imar planlarının yapılması gündeme geldi.

Düzce Belediyesi'nden yeni imar düzenlemeleri!

Düzce Belediyesi tarafından, mücavir alanlarda ve planlamaya alınan yerleşim bölgelerinde imar düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi açıldı!

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesi dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Düzce’mizde uzun yıllardır bizi yoran hastane sorununu çözmüş bulunuyoruz.” ifadesini kullandı ve devlet hastanesinin Düzce’ye hayırlı olmasını temenni etti.

Düzce Çilimli OSB Projesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Çilimli ilçesindeki tarım arazilerine ve OSB kurulması için alınan karara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

İnan Keskin düzce depremi Haberi

İnan Keskin düzce depremi

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra  uzmanlar, deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, uzmanlar yaptığı açıklamada "binaların uygun zemin koşulunda yapılması" çağrısı yaptı.

- Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin Anadolu Ajansı muhabirine, Düzce'de meydana gelen depremden sonra bölgede büyüklüğü 1,5'ten 4,3'e kadar değişen aralıkta artçı sarsıntılar yaşandığını kaydetti.

Bu depremin bölgenin sismik aktivitesi anlamında kendilerini çok fazla şaşırtmadığını kaydeden Doç. Dr. İnan Keskin, "Depremlere çok fazla gebe olan bir bölge. 1900'den günümüze kadar bölgede 4'ün üzerinde 311 deprem oldu. Bu depremlerin en büyüğü 7,6 büyüklüğünde. Son 121 yılda 311 depremin meydana geldiği bir yerde 312 ya da...