28 / 04 / 2024

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 



Bursa merkezli üç şehirde devre mülk dolandırıcılığı operasyonu düzenlendi. Söz konusu devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda, gözaltına alınan 10 şüphelinin 5'i için tutuklama kararı verildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yabancılara yüksek fiyatlarla satış yapmayı vadettikleri Bursa ve Yalova’da yer alan devre mülk sahiplerinden ‘tanıtım ücreti’ alıp, telefonlarındaki mobil bankacılık uygulamalarından kredi çekip kendi hesaplarına aktardıklarını belirledi. 

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; polis, Bursa, Sakarya ve Düzce’de gerçekleştirdiği operasyonda tanıtım yapılan otelde 5’i suçüstü olacak şekilde 5 kişiyi yakaladı.

Gerçekleştirilen aramalarda şifreli yazışmaların bulunduğu dijital materyaller de ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye gönderilen 10 şüphelinin 5'i çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 

Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığını tespit eden polisin, mağdur sayısının artabileceğini değerlendirdiği de belirtildi. 

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

ESENYURT'TA 211 DAİRELİ SİTEDE DE DOLANDIRICILIK ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca, bugün başka bir konut sitesinde yaşanan vurgun haberi de gündeme geldi. İstanbul'da aralarında polis memurlarının da yer aldığı 86 kişilik çetenin, Esenyurt'ta, 211 konutluk bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattığı belirlendi. 

Çete üyeleri ayrıca, konut sahiplerini siteye sokmadı ve bazı daire sahipleri silahla tehdit edildi, bazıları da darp edildi. Sitedeki pek çok evin kilidini kıran çete üyeleri, daireleri başkalarına kiraladı. Mağdurların yaptığı eylemlerden ve ihbarlardan sonra İstanbul Emniyeti tarafından çeteye yönelik 4 operasyon gerçekleştirildi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çete ile ilgili hazırladığı 590 sayfalık  iddianamede, çete lideri olduğu iddia edilen Nihat Akyüz'ün bin 683 yıla, örgütün silahlı kanadının lideri Çetin Başkan Şimşek'in ise 2 bin 60 yıla kadar hapsi istendi. 

Konuyla ilgili hazırlanan iddianamede, siteden konut almak isteyen müştekilerin sitedeki bağımsız bir daireye karşılık geldiği söylenerek arsa üzerinde hisse pay devri satışı yapılarak kandırıldıklarına dikkat çekildi. Çok cüzi hisselerin fahiş fiyatlara pazarlandığı belirtilen iddianamede, yapılan bazı satışların sahte evraklar tanzim etmek suretiyle usulsüz ve sahte şekilde yapıldığı aktarıldı.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!


Geri Dön