15 / 05 / 2024

inanlar inşaat yabancılara kaç konut sattı

inanlar inşaat yabancılara kaç konut sattı

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yabancı ilgisinin arttığını söyledi ve ekledi: Japonya, Çin, Hindistan ve Pakistan’dan yatırımcılar gelmeye başladı. Her 100 konuttan 35’ini yabancıya satıyoruz. Hedefimiz yüzde 50” dedi...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Dünya genelinde “Tiny House” ve “Tiny Home” ismiyle bilinen Tiny House'lara rağbet arttı. Tiny House'larda inşaat maliyeti de fatura da yok. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

İnşaat firmaları Arap turistleri gözüne kestirdi!

500 bin dolarlık yatırım yapan kişiler ile 250 bin dolarlık konut satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verileceğinin açıklanması inşaat firmalarını harekete geçirdi. Firmalar, Atatürk Havalimanı’nda reklam afişleri asmaya başladı.

Japonya inşaat sektöründe çalışacak yabancı işçi alacak!

Japonya'nın 2025 yılına kadar tarım, inşaat, sağlık ve gemi inşaatı gibi sektörlerde çalışacak yabancı eleman alınacak.

Mehmet Özçelik: Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor!

Yabancı yatırımcılara, geniş bir yelpazede büyük kolaylıklar sunulduğunu söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik,"Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır. Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor” dedi.

İnşaat sektörü siber saldırılara hazır mı? 

Canon EMEA Bilgi Güvenliği Direktörü Quentyn Taylor, inşaat sektörünün siber saldırılara karşı çok savunmasız durumda olduğunu ve bunun için bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi..

Yabancılara vatandaşlık hakkı fırsata çevrilmeli!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün, yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi.

inanlar inşaat yabancılara kaç konut sattı Haberi

inanlar inşaat yabancılara kaç konut sattı

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yabancı ilgisinin arttığını söyledi ve ekledi: Japonya, Çin, Hindistan ve Pakistan’dan yatırımcılar gelmeye başladı. Her 100 konuttan 35’ini yabancıya satıyoruz. Hedefimiz %50” dedi.


Yılda 2 bin konut üretip satan İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yabancıların Türkiye konut pazarından vazgeçmediğini belirterek, “Ortadoğulu ve Arap yatırımcılardan sonra Türkiye şimdi de Uzakdoğulu yatırımcıların radarına girdi. Bir süredir Japonya’dan, Çin’den, Hindistan’dan yatırımcılarla karşılaşmaya başladık” diyor. İnanlar olarak her 100 konuttan 35’ini yabancıya sattıklarını söyleyen İnan, “Hedefimiz bunu yüzde 50’ye çıkarmak” diye devam ediyor. 


İnşaat sektörü, son 1 yılda Türkiye'de yaşananlardan nasıl etkilendi?

Geçen yıl mayıs ayında biz tüm zamanların "İnanlar rekoru"nu kırdık. Sonra Gezi olayları çıktı,  ortalık karıştı. Ardından 17 Aralık... Bu yıl ilk çeyrekte geçen yılın...