27 / 04 / 2024

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.



Mesimo Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP Yönetim Kurulu Üyesi İrem Musluoğlu Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' hem ekonomik hem de sosyal krize neden olduğunu belirterek '' Bu hatalı karardan geri adım atılmaz ve önlem alınmazsa önümüzdeki aylarda çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalmamız muhtemel görünüyor.' dedi.

KONUT SATIŞLARI 3 YILINI DİBİNDE

Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre; yabancıya konut satışları 2021 Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye gerilerken yılın ilk 11 ayındaki toplam satışta da son 6 yılın en düşük satışı gerçekleşti.

Yabancılar en son Mayıs 2021'de Antalya'dan 341 konut alarak ekimde kaydedilen 790 adetin altına düşmüştü. Böylelikle yabancıların Antalya'dan aldığı konut sayısı da 31 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

 Yabancılar için ikamet yasağı krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

İNŞAAT FİRMALARI KAPILARINA KİLİT VURDU

Alanya'da büyük ölçekli inşaat firmaları da dahil birçokşirket satışların bıçak gibi kesilmesiyle ekonomik krizle boğuşmaya başladı.

Alanya'da inşaat sektörünün önemli firmaları konkordato başvurusunda bulunurken bazı firmalar ise çoktan iflas bayrağını çekti.  Özellikle şehrin sosyal yaşamında önemli bir düşüş gözlemlenirken, kafe, restoran ve eğlence mekanları tek tek kapanmaya ve devredilmeye başlandı.

 Yabancılar için ikamet yasağı krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

İKAMET SORUNU ÇÖZÜLMELİ

İstanbul, Antalya, Kıbrıs ve Alanya'da inşaat yatırımları bulunan Mesimo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrem Musluoğlu 'Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle ülkemize gelen ve mülk edinen Rusların Alanya ilgisinin neredeyse bittiğini söyledi.

İrem Musluoğlu  ''Kamuoyunda gayrimenkul satışı denilince 'T.C. vatandaşlığı satışı' yapılıyormuş gibi son derece yanlış bir algısı ortaya çıkmış. Yabancılar için vatandaşlık ikinci hatta üçüncü planda geliyor.

Avrupa ülkelerinden mülk alanlar için öncelik genellikle huzur, iklim ve güven ortamı, onlara göre ucuz yaşam gibi nedenler ilk sıralarda yer alıyor.

Vatandaşlık ise daha sonraki planları içerisinde bulunuyor  Ukrayna Rusya gibi ülkelerde ülkelerindeki savaş durumunu nedeniyle geliyorlardı. Taşınmaz karşılığı vatandaşlık verilmesi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıllardır uygulanan bir sistem.

Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkemize kontrollü veya kontrolsüz olarak Suriyeli, Afgan ve diğer Afrika ülke vatandaşlarının girişi ve onlara Türk Vatandaşlığı verilmesi bizler de dahil milletimiz üzerinde haklı bir tepki doğurdu.

 Yabancılar için ikamet yasağı krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Ruslar artık Dubai-Katar gibi ülkelere kaymaya başladı. Türkiye'ki olanaklardan çok daha fazlasını o ülkelerde de bulabiliyorlar. Üstelik vergi muafiyeti veya indirimi gibi imkanlar oralarda daha cazip.

 Mülk satışındaki düşüş Avrupalı, Rus ve Ukraynalının mevduat faizlerindeki artışa gösterdikleri ilgiye ve bunla birlikte ülkemizin deprem gerçeği de etkenken bir de 'ikamet yasağı' eklendi. '' diyerek tepki gösterdi. 

ALANYA'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇÖKMEK ÜZERE

Musluoğlu, Alanya'da İnşaat sektörünün çökmesine yol açacak her uygulamadan imtina edilmeli ve ikamet yasağı uygulamasından bir an önce dönülmesini söyledi.

İnşaat-emlak firmaları Alanya esnafının neredeyse yüzde 80'iyle maddi bağlantılı olduğuna vurgu yapan Musluoğlu '' İnşaat sektörünün iflası Alanyalının da o enkaz altında kalması demektir. Belirtmeliyim ki buna neden olanlar halk nezdinde sorumludur.. ' dedi.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Avrupalılar Alanya'ya resmen küstü: Yeni yatırım yapılmıyor, evi olan satıp gidiyor!

Geri Dön