27 / 04 / 2024

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.



İnşaat ve emlak piyasasının büyük darbe aldığını belirten Alanya'nın tanınmış iş adamlarından Trust United Emlak firması sahibi Durmuş Özgen, emlak ve inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yabancıya vatandaşlık vermek için konut satışında alt sınırın 2022’de 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasının ardından, oturum amaçlı konut satışında da sınır artırıldı. 16 Ekim 2023 itibarıyla yabancıların oturum izni alabilmek için alacakları taşınmazlarda 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolara yükseltildi. Bu gelişmeler, Alanya’daki emlak ve inşaat piyasasını çıkmaza soktu.

 Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DURUM ÇOK KÖTÜ

Yeni Alanya gazetesinden Şerife Çoban’ın haberine göre, hükümet yetkililerine çağrı yapan Özgen “Emlak ve inşaat sektöründe son durum çok kötü. Aslında yabancıların Alanya’dan gitme konusu oturuma getirilen 200 bin dolar şartı ile başlamadı. Daha öncesinde 4 büyük mahallenin kapatılmasıyla başlamıştı. Ancak arkasından bir gece bir karar alındı. Günübirlik kiralamaya yönelik sektörle görüşülmeden bir uygulama getirildi. Bununla beraber biraz geri adım atıldı” dedi.

 Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

SEKTÖRDE FİYATLAR ÇOK GERİ GELDİ

Daha sonra 200 bin dolar şartı getirildiğini söyleyen Özgen, “200 bin dolar konusunda amaç benim gördüğüm kadarıyla tapu alım-satımından sıcak para almakla ilgili. 200 bin doların yaklaşık karşılığı 200 bin TL. Anladığım kadarıyla buna göz dikilmiş gibi duruyor. Bunu oturuma bağlayana kadar bir miktar arttırabilirlerdi veya bir şart koyabilirlerdi. 200 bin TL’nin altında tapu harcı olmaz yabancı alım satımlarda gibi. Bu iş çözülebilirdi. Ne yazık ki her konuda olduğu gibi yukarıda, karmakarışık, kurumların birbiriyle koordine olmadığı bir sistem çalışıyor. DAP piyasası çıkarılmıştı. O zaten baştan sonra ucube. Yabancı 2 yıllık taksitle aldığı konusun parasını 2 yıl boyunca gönderiyor. Tam tapu aşamasına gelindiği zaman bu parayı bir kerede bozdur deniliyor. Her bir muamelede yaklaşık 10 bin euro gibi büyük meblağ yabancıların sırtına yük olarak bindiriliyor. Emlak sektöründe fiyatlar çok geri geldi. Şu an zararına satışlar yapılıyor. Bankalarda kredi bulunmuyor. Vatandaşlar kredi bulsa faizi ödeyemiyor. Bu nedenle her sektör gibi inşaat ve emlak sektörü de büyük yara aldı” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

Geri Dön