29 / 04 / 2024

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, özellikle 2000’den önce yapılmış olan bütün yapı stoklarının inceleneceğini belirtti.

Bakan Özhaseki, Uşak programı çerçevesinde Vali Turan Ergün ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ı ziyaret etti.

Basına kapalı düzenlenen ziyaretlerden sonra Çarşı Uşak Proje Alanı Kentsel Dönüşüm Ofisi açılışı, imza ve yıkım törenine katılan Özhaseki burada yaptığı konuşmada, kentlerin uygarlığın doğduğu kendine has bir kültürü, mimarisi ve kadim geçmişi olan bölgeler olduğunu vurguladı.

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

Özhaseki, kentlerin de bakıma, gözetilmeye ihtiyacı olduğunu ve bugün meydana gelen hızlı değişime ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, "Belediye başkanları gayret edecekler. Dönüşümlerle uğraşacaklar. Yenileyecekler ve ihtimam gösterecekler. Zaten kentlerin geleceği o şehirde ikamet eden yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır” diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın başarılı projelere imza attığını ifade eden Özhaseki, "Genç başarılı bir kardeşimiz. İnşallah bundan sonra da zaten başarılarını katlayarak sürdürecek. Ben de naçizane bir abisi olarak bana ne görev düşüyorsa yapmaya razıyım ve yapacağım da” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

"YENİ PROJEYE KOLAY KOLAY BAŞLAYAMADIK"

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeni bir projeye kolay kolay başlayamadıklarını paylaşarak, şunları söyledi:

Neredeyse 2 milyona yakın vatandaşa, ya kira yardımı yapıyoruz ya konteyner kentlerde kalıyor. Şimdi siz benim yerine kendinizi koyun. Burada konteyner kentlerde ikamet edenler var. Konutu yıkılmış, sağda solda kiralarda vaziyeti idare etmeye çalışan vatandaşlar var. Onların ihtiyaçları varken gidip bir başka yerde sıfır bir proje yapabilir misiniz? Emin olun yapamazsınız. Biz de o maksatla tabii ki o alanlara çok ağırlık veriyoruz. Fakat burada da seneler boyu söz verdiğimiz bir proje vardı. Bu projeyi başlatmak gerekiyordu. Bu sözümüz özellikle de yerine gelsin diye arzuladık."

2000 YILINDAN ÖNCEKİ TÜM YAPI STOKLARI İNCELENECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bundan sonra evlerimizi sağlam inşa etmeliyiz. Yani özellikle 2000 yılından önce yapılan ne kadar elimizde yapı stokumuz varsa incelemeliyiz" dedi.

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

Zeytinyağı 11 ayda yüzde 120 zamlandı! Fiyatlar 600 TL’yi bulacak!


Geri Dön