28 / 04 / 2024

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.



Yaklaşık 6 ay önce Türkiye İş Bankasınca uygulanmaya başlanan Proemtia, amaçlarına yıl bitmeden ulaştı. Platformda alıcı sayısının 10 bini, satıcı sayısının da 270’i aştığını ifade eden Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, “Bu seneyi 1 milyar liralık bir işlem hacmi ile kapatmayı amaçlıyoruz. Şu anda en fazla inşaat piyasasında faaliyet gösteren firmalar platformu kullanıyor. Proemtia, ilk olarak demir çelik piyasası ürünleri için kullanıma açıldı. İlerleyen zamanlarda ürün kategorimizi büyüteceğiz" diye konuştu.

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre; Türkiye’nin farklı noktalarındaki alıcı ve satıcıları aynı platformda bir araya getirdiklerine vurgu yapan Feyzioğlu, "Proemtia ile geleneksel iş yapış şekillerinin önemini muhafaza ederek, endüstriyel emtia ticaretinin gelişimine ve dijitalleşmesine katkı sağlamayı ve bu gelişimde önemli bir referans noktası olmayı amaçlıyoruz” dedi.

  Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

5 ANA KATEGORİ ALTINDA 80 ÜRÜNÜN TİCARETİ YAPILIYOR

Platformda ilk aşamada yassı ürünler, uzun ürünler, kutu profilleri, borular ve bunun yanı sıra, paslanmaz ürünler olmak üzere toplam beş temel kategori altında 35 alt kategoride 80 ürünün bulunduğunu belirten Feyzioğlu, “Demir çelik piyasasından sonra ülke ekonomisi içinde önemli yere sahip olan ve dijitalleşme ihtiyacı olan diğer endüstriyel ürünleri de içerecek biçimde şekilde faaliyet alanını ve hacmini büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, üretim temelli emtia ticaretinin; çok boyutlu ekonomik ilişkiler, yüksek sermaye gereksinimi ve ürün yapılarına özel dizayn ihtiyaçları gibi etkenler sebebiyle dijitalleştirilmesi en zor konulardan olduğunu vurgulayarak, şöyle söyledi: “Biz de bu noktada endüstriyel emtia ticaretine yönelik ihtiyaçların ne olduğunu belirledik. Daha sonra endüstriyel ürün alışverişlerinde alıcı ve satıcı ihtiyaçlarını eş zamanlı olarak karşılayacak, şeffaf, güvenilir ve iş birliğini destekleyen bir pazaryeri mecrası olan Proemtia’yı uygulamaya başladık.

 Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

Proemtia’yı, yazılım ve teknoloji şirketimiz Softtech ile finansal teknoloji sektöründeki iştirakimiz Moka’nın katkılarıyla uyguladığımız bir start-up olarak değerlendirebiliriz. Dijitalleşmenin sağladığı bütün yararları pazaryerimizdeki tüm ortaklarımıza hissettirerek, demir çelikten başlamak üzere endüstriyel emtia piyasasının dijital dönüşümünde önemli bir rol oynamayı amaçlıyoruz.”

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Zeytinyağı 11 ayda yüzde 120 zamlandı! Fiyatlar 600 TL’yi bulacak!

 


Geri Dön