07 / 05 / 2024

İnci Baba

İnci Baba

1989 yılında, İsmet İnönü'nün hizmetlerinden dolayı bir şahsa verdiği 25 dönümlük arsa, varislerin anlaşamaması üzerine ihaleyle satılığa çıkarılmış. Satılığa çıkarılan arazi 100 milyon liraya ihale mafyasının elinde kalmış.

Maltepe'deki arsa cinayetinde baba ve oğlu tutuklandı!

Maltepe'de arsa tartışması nedeniyle iş insanı Ali Akdoğan'ın tabancayla vurularak öldürülmesi davasında şüpheli baba ve oğlu tutuklandı.

7'nci kez taşınacak Yusufeli sakinlerinin yeni yer heyecanı!

Artvin'de, 151 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ve baraj inşaatı sebebiyle 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesinde, yöre sakinleri, ilçenin yeni yerleşim bölgesi Yansıtıcılar mevkisini ziyaret etti. 

Trabzon yabancıya konut satışında 7'nci sıraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre yabancıya konut satışında Trabzon son beş yılda 7'nci sıraya yükseliş kaydetti. 

Kartal'da inşaat işçisi 12’nci kattan düşerek öldü!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bir inşaatta çalışan işçi 12’nci kattan düşerek hayatını kaybetti. Genç inşaat işçisinin yakınları sinir krizi geçirdi.

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Yusufeli ilçesi 7'nci kez taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve 4 köyü sular altında bırakacak. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen Yusufeli, 7'nci kez taşınmaya hazırlanıyor.

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Bingöl Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ın temeli atıldı!

Bingöl Belediyesi tarafından ihalesi yapılan "Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap" için temel atma töreni yapıldı

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Sur Yapı Capital 500 listesinde 251'nci sırada!

Türkiye’de ilk defa ekonomi dergisi Capital tarafından gerçekleştirilen, en büyük 500 özel şirketin sıralandığı "Capital 500" listesinde Sur Yapı 251'nci sırada yerini aldı. 

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi kuruldu!

Derviş Baba Öğrenci Yurt İşletmeleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Petek tarafından kuruldu. 

Emir Tavukçuoğlu baba oldu!

Sunucu Simge Fıstıkoğlu ile hayatını birleştiren Emir Tavukçuoğlu baba oldu.

Manuş Baba 3. havalimanı konserlerini iptal etti!

3. Havalimanı Yerleşkesinde konser verecek olan Manuş Baba, yaptığı açıklamada tüm konserlerini iptal ettiğini söyledi.

İnci Baba Haberi

İnci Baba



İsmet İnönü'nün armağanı arsa, ihale mafyasının elinde kaldı


Ada'da 'babalar'' vurgunu


İsmet İnönü'nün hizmetlerinden dolayı Hüseyin Avni Girgin'e verdiği 25 dönümlük arsa, işportacılık yapan varislerinin anlaşamaması üzerine izale-i şuyu yoluyla 100 milyon liraya satıldı. İhaleden önce yeşil alan olan arsa, ihaleden hemen sonra turistik alana dönüştürülünce, arsanın değeri bir anda 15 milyar liraya yükseldi.


''Baba''lar dışında kimsenin sokulmadığı ihale İnci Baba (Mehmet Nabi İnciler) ve Mehmet Öztürk'ün üzerinde kaldı. Daha sonra hakkında feragat eden İnci Baba, ''Çeşitli yollarla ihaleye kimseyi sokmadık, orayı 100 milyona kapattık. Para dağıttık'' dedi. Durumu anlayan varisler, ihalenin yenilenmesini istiyor.


Ferit FARSAKOĞLU


   MAHKEME kayıtlarında ''Büyükada'da eski...