03 / 05 / 2024

inci pastanesi nereye açıldı

inci pastanesi nereye açıldı

Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi, bulunduğu binadan tahliye edilmesinin ardından Beyoğlu Mis Sokak'taki yeni yerinde yeniden açıldı

Travel Turkey İzmir 8'inci kez kapılarını açtı!

Türkiye 'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar & Konferansı, kapılarını 8'inci kez açtı. Fuar; Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

Emlak vergisi taksiti nereye ödenir?

Emlak vergisinin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2. taksit ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Çevre temizlik vergisi, tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallesi emlak ve çevre temizlik vergisini nereye ödeyecek?

Şişli'den Sarıyer'e geçen Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri'ndeki ev sahipleri emlak ve çevre temizlik vergisi 2014 yılı 2'inci taksitini hangi belediyeye ödeyecek? İşte Ayazağa, Maslak, Huzur mahallelerinin ödeme yapacağı belediye...

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli yapısını yıkan kimselere devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Devlet destekleri arasında yer alan kira yardımı nedir? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Emlak vergileri nereye ödenir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergileri nereye ödenir? Emlak vergileri nasıl ödenir?

Kale’den banyonuzun ‘inci’si olmaya aday armatür serisi: Perla!

Seramik sağlık gereçleri sektörünün deneyimli markası Kale, yumuşak hatlarıyla sade bir görüntüye sahip ‘Perla’ ile banyonuzun ‘inci’si olmaya aday bir armatür serisi sunuyor. ‘Perla’ serisi, yüzde 40 oranında su tasarrufu sağlıyor.

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

IPCC Beşinci Değerlendirme Sentez Raporu yayınlandı!

Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Beşinci Değerlendirme Raporu yayınlandı. Raporun temel bulgularına göre, insanoğlunun iklim sistemi üzerindeki etkisi açık bir şekilde artıyor ve yansımaları ise tüm kıtalarda hissediliyo

Vergi affı için nereye başvurulacak 2014?

6552 sayılı Torba Yasa gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi gibi bazı borç ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Peki, vergi affı için nereye başvurulacak 2014? Vergi borcu nasıl yapılandırılacak?

IPCC beşinci değerlendirme raporu yayınlandı!

IPCC beşinci değerlendirme raporu yayınlandı. 13 ay süresince 80 ülkeden 800 üzerinde bilim insanının katkısıyla hazırlanan IPCC Beşinci Değerlendirme Sentez Raporu 2 Kasım 2014 tarihinde yayımlandı.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

inci pastanesi nereye açıldı Haberi

inci pastanesi nereye açıldı

İstiklal Caddesi üzerindeki Cercle d'orient Binası'nda 68 yıl hizmet veren ve 7 Aralık 2012'de tahliye edilen tarihi İnci Pastanesi, 70 günlük aranın ardından müdavimleriyle yeniden buluştu. İlk gün pastanenin kendine özgü profiterolleri de satışa sunuldu. 

     Beyoğlu'nda Mis Sokak'ta 4 katlı bir binanın giriş katında yeniden hizmet vermeye başlayan tarihi pastanenin işletmecisi Musa Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnci Pastanesi'nin herkesin aklında bir şeyi canlandırdığını söyledi. 

     Ateş, Türkiye'de birçok değerin bulunduğunu ve bunlara sahip çıkılmasının önemine işaret ederek, İnci Pastesi'nin emsalinin bulunmadığını vurguladı. 

     Pastanenin kendi ürünleriyle ün kazandığını aktaran Ateş, ''Beyoğlu'nda her pastanenin bir özelliği vardır. Bu pastane de profiterolün anası-babasıdır. Bunların ne yazık ki değerini bilmiyoruz ama yok etmesini çok iyi beceriyoruz. Burayı yok etmeye çalıştılar. O...