24 / 07 / 2024

İnciraltı kıyı şeridi ne zaman tamamlanacak

İnciraltı kıyı şeridi ne zaman tamamlanacak

Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat alanında kalan 16 feliks, 5 okaliptüs ve 2 şamarops cinsi ağacı, İnciraitı Kent Ormanı'na nakledecek.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

İzmir İnciraltı'na uzanan kıyı şeridi yeniden tasarlanıyor!

Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat alanında kalan 16 feliks, 5 okaliptüs ve 2 şamarops cinsi ağacı, İnciraitı Kent Ormanı'na nakledecek.

Büyükçekmece Pearl of İstanbul Evleri!

Hema İnşaat tarafından hayata geçirilen projenin 1 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi yer alıyor. Büyükçekmece Pearl of İstanbul Evleri toplam 1.800 adet daireden meydana geliyor.

Büyükçekmece Pearl of İstanbul iletişim!

Büyükçekmece Pearl of İstanbul iletişim için 0212 285 22 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Toplam arsa alanı 62 bin metrekare olarak belirlenen projenin 1 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi bulunuyor.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

Haliç kıyılarında inşaat yasaklandı!

1984 yılında Haliç'in denizle yol arasında kalan kıyı şeridi, Haliç SİT Bölgesi olarak ilan edilmiş ve Haliç kıyılarında hiçbir inşaata izin verilmeyecekmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1984 yılında Haliç kıyılarında inşaat yasaklanmış!

1984 yılında Haliç'in denizle yol arasında kalan kıyı şeridi, Haliç SİT Bölgesi olarak ilan edilmiş ve Haliç kıyılarında hiçbir inşaata izin verilmeyecekmiş. Belediye bünyesinde ''Haliç Proje ve Uygulama Müdürlüğü'' kurulmuş.

Bayraklı kıyı şeridi yeniden tasarlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Turan'dan kent merkezine doğru uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması için uygulama projelerini tamamladı. Bölgede bisikletli mola teraslan, engelli çocukların da kulanabileceği oyun alanı yer alacak.

Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridi düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen projesine devam ediyor.

Let's Do It ve Balçova Belediyesi İnciraltı kıyılarını temizledi!

Kıyıların temizliği için temizlik kampanyaları düzenleyen Uluslararası Let's Do It! (Haydi Yapalım) Akdeniz Grubu ve Balçova Belediyesi işbirliğinde İzmir İnciraltı'nda sualtı ve kıyı temizliği yaptı.

İşte yeni Kadıköy Meydanı!

230 bin metrekarelik bir alan üzerinde düzenlenecek olan Kadıköy Meydan projesi ile Rıhtım Caddesi’ndeki trafik yer altına indirilecek, sahil şeridi yeniden düzenlenecek. İşte yeni Kadıköy Meydanı'ndan görüntüler...

İzmir kıyı tasarımında sıra Üçkuyular-Göztepe arasına geldi!

Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlanan “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport ve Konak’tan sonra sıra Üçkuyular-Göztepe arasındaki kıyılara geldi...

İnciraltı kıyı şeridi ne zaman tamamlanacak Haberi

İnciraltı kıyı şeridi ne zaman tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'den lnciraltı'na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdürüyor. Hem trafiği rahatlatmak hem de bölgeye yeşil alanlarla bezenmiş yeni bir meydan kazandırmak amacıyla başlatılan projenin inşaat çalışmalarında da çevre duyarlılığı ön plana çıkıyor. 


KESMEK YOK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin daha önceki aşamalarında olduğu gibi. inşaat sahasında kalan ağaçları kesmek yerine, modern teknikler kullanarak yerlerini değiştiriyor. Bunun son örneği, Konak'tan Göztepe yönüne gidişte hem araç hem de yaya ve bisiklet servis yollarının oluşturulabilmesi ve taşıt alt geçidi yapım çalışmalarının deniz tarafında devam ettirilebilmesi amacıyla uygulanacak. Deniz tarafında bulunan 16 adet feliks, 5 adet okaliptüs ve 2 adet şamarops cinsi ağaç, bulundukları yerden...