22 / 07 / 2024

İnciraltı turizme mi kazandırılacak

İnciraltı turizme mi kazandırılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "İnciraltı planlaması" konusunu yeniden masaya yatırmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Erzurum Solomon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor!

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kayalıklar üzerine mağaralardan oyularak yapılan ve yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Solomon Manastırı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Juliopolis turizme açılmalı!

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, “5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Juliopolis Antik Kenti, başlı başına görülmeye değer bir yapı. Juliopolis Kenti’ni turizme kazandırmalıyız” dedi.

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Tokat Zile'de tarihi evler turizme kazandırılacak!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Zile evleri açıklaması yaptı.

Tarihi Zile evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandınlıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Mardin'de dağların arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğu bildirilen Kalecik köyü, doğal güzelliğiyle film platosunu andırıyor.Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kerpe Limanı turizme mi açılıyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin Karadeniz’e açılan kapısı olan Kerpe’de Cenevizlillerden kalan ve büyük bir bölümü sular altında bulunan tarihi limanı ve bölgeyi dalış turizmine açmak için harekete geçmesi, bazı endişeleri de beraberinde getirdi.

Kutsal Yol yeniden düzenlenerek turizme kazandırıldı!

Didim'de bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek.

İnciraltı turizme mi kazandırılacak Haberi

İnciraltı turizme mi kazandırılacak

İnciraltı'nın sağlık turizme kazandırılması konusunu gündemlerine alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkürlerini sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılından bu yana pek çok girişimde bulundukları "İnciraltı planlaması" için ilgili her kesimin bir araya gelerek bu sorunun artık kent gündeminden çıkarılması gerektiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in İZTO Meclis toplantısında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Aziz Kocaoğlu, "Sayın Bakan'ın İnciraltı için bürokratlarına talimat vermesi, bizleri bir kez daha umutlandırdı. Geçmiş yıllarda plan önerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na vermiştik. Sonra Bakanlık talebiyle yeni bir çalışma daha hazırlayıp sağlık konseptiyle oluşturduğumuz öneri planını bir kez daha gönderdik. Bu dosyamızın değerlendirilmesi, İnciraltı'ndaki planlama sürecini kısaltacaktır. 10 yılı aşkın bir süredir sağlık konseptiyle planlanması...