29 / 04 / 2024

incirli hamamı restorasyon çalışmaları

incirli hamamı restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve açılış için son hazırlıkların yapıldığı İncirli Hamamı, kent siluetindeki ihtişamlı yerini aldı

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

V. Murad Av Köşkü hamamının restorasyonuna tepki!

2014 yılında başlayan inşaat çalışmaları sonrasında V. Murad Av Köşkü'nün son görünümü tepki topladı. Hamam restorasyon sonrası ‘oldukça modern’ bir görünüme kavuştu. 

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu 2017'de bitecek!

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Altındağ Hamamönü’ne tarihi dokuya uygun çarşı!

Gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından Ankara’nın turizm ve ticaret merkezi haline gelen Hamamönü bölgesine, tarihi dokuya uygun yepyeni bir çarşı inşa ediliyor. Bölgedeki ticari hayata daha fazla canlılık kazandırması beklenen çarşının inşaatı büyük bir hızla ilerliyor.

Kars'taki Cuma Hamamı restorasyon bekliyor!

Kars Kalesi altında, Taş Köprü yanında bulunan ve geçtiğimiz aylarda 'Tarihi Dokunun Korunması' projesi kapsamında restore edilen Muradiye Hamamı yeniden turizme kazandırılırken, yanı başında bulunan Cuma Hamamı ise kaderiyle baş başa bırakıldı.

İzmit Yeni Hamam restorasyonunda öğrenciler için yol yapıldı!

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 396 ada 3 parselde bulunan Yeni Hamam’da süren restorasyon çalışmaları nedeniyle, öğrenciler için yol yapıldı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

incirli hamamı restorasyon çalışmaları Haberi

incirli hamamı restorasyon çalışmaları


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve açılış için son hazırlıkların yapıldığı İncirli Hamamı, kent siluetindeki ihtişamlı yerini aldı. Kültür merkezi olarak Yıldırım’a kazandırılan tarihi hamamdaki son hazırlıkları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi mekanın kısa süre içinde Yıldırım’daki sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi haline geleceğini söyledi.


Bursa’yı yaşayan canlı bir tarih kente ve açık hava müzesi haline getirmek amacıyla 2300 yıllık Bitinya surlarından 600 yıllık Osmanlı eserlerine, Cumhuriyet dönemi yapılarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alanda yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı bir değeri daha kente kazandırdı. Molla Fenari’nin torunu Alaaddin Ali Bey tarafından yaklaşık 520 yıl önce yaptırılan, yangınlar görüp, tekrar tekrar onarıldıktan sonra bir dönem tütün deposu olarak kullanılan ve 1985 yılından...