04 / 05 / 2024

inder vergi açıklaması

inder vergi açıklaması

Ev almak isteyen vatandaşın belini büken yüzde 18 KDV oranından inşaatçılar da dert yanıyor. İNDER, “Dar gelirliye yönelik konutlardan daha az vergi alınsın” diyor..

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

İBB'den Reina açıklaması!

39 kişinin hayatını kaybettiği eğlence merkezi Reina bu sabah erken saatlerde yıkıldı. Konuyla ilgili İBB açıklama yapı. İşte İBB'nin Reina açıklaması!

İş GYO'dan bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK onayı açıklaması yaptı.

Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması!

Enka İnşaat, KAP'ta kar payı dağıtım işlemlerine ilişkin bildirimde bulundu. İşte Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması..

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Jeffret Lacker'den kritik faiz açıklaması!

Richmond Fed Başkanı Jeffret Lacker, kritik faiz açıklamasında bulundu. Lacker, “Faiz artırımı daha sonra olacağına daha erken olsun” dedi.

Akmerkez GYO'dan dava açıklaması!

Akmerkez GYO Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO dava açıklaması yaptı.

Zeytinburnu Belediyesi'nden TOKİ açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi TOKİ ile yapılacak protokolle ilgili açıklama yaptı. İşte belediyeden yapılan TOKİ açıklaması...

Servet GYO'dan özel durum açıklaması!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO özel durum açıklamasını yaptı.

Yeşil GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO olağan dışı fiyat ve miktar açıklamasını yaptı.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İBB, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Stadyuma bakan giriş kapısının çitlerle kapatılması sonrası yazılı açıklama yaptı. İşte İBB'nin Maçka Parkı açıklaması..

Çatalca Belediyesi'nden KİPTAŞ açıklaması!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın AK Partili Meclis Üyelerince gündeme getirilen KİPTAŞ Mağdurlarına yönelik açıklaması sert oldu.

inder vergi açıklaması Haberi

inder vergi açıklaması

Konut kredisi faizlerinin yüzde 0.90 seviyesinde bulunması ve yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV) ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürüyor. Geçtiğimiz yılı 1 milyon 331 bin konut satışıyla tamamlayan inşaat sektöründe patronlar da yüksek KDV oranından her fırsatta şikayet ediyor. Hatta bu konu İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’ni (KONUTDER) karşı karşıya getirmiş durumda.


UCUZ KONUTA DÜŞÜK VERGİ


III. İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, lüks ile dar ve orta gelirlilere yönelik yapılan konutlardan alınan KDV’nin farklı olması gerektiğini söyledi. Durbakayım, “Yüzde 18’lik KDV oranını tamamen kaldıralım demiyorum. Ancak bu oran sürdürülebilir ve ödenebilir bir seviyede olmalı” dedi. Durbakayım, Maliye Bakanlığı’na da bu konuda yeni bir sunum...