04 / 05 / 2024

indirimli çevre temizlik vergisi 2014

indirimli çevre temizlik vergisi 2014

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediyeye ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinde "indirimli" tarife de bulunuyor. Peki, kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

İndirimli çöp vergisi!

Çöp vergisi, belediyelerin temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, işyeri gibi gayrimenkul kullanıcılarından alınıyor. Peki, indirimli çöp vergisi nerede ve nasıl uygulanıyor? İşte indirimli çöp vergisi 2014...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2021 uygulaması...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2019...

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisinde indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması!

Çevre temizlik vergisi, her sene belediyelerin temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, 2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2017!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmet için ödenen çevre temizlik vergisini konut ve işyerleri ödüyor. Vergide aynı zamanda indirim uygulaması da bulunuyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi 2017..

İndirimli çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Vergide, indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2015!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin on ikinci fıkrası gereğince, çevre temizlik vergisi indirimli olarak uygulanamıyor. İşte indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2015...

Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. Vergi, indirimli olarak da ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

indirimli çevre temizlik vergisi 2014 Haberi

indirimli çevre temizlik vergisi 2014

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor.


2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin on ikinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu; beşinci fıkradaki tarifede yer alan bina gruplarını belirlemeye ve bu maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarında yer alan tutarları yöreler, belediyelerin nüfusları ve bina grupları itibarıyla ayrı ayrı dörtte birine kadar indirmeye veya yarısına kadar artırmaya yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.


Bu hükmün verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2005/9817 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının(3) 7 nci maddesine göre; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu...