30 / 04 / 2024

İnebeyli Göleti

İnebeyli Göleti

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Doğa Turizmi Master Planı'yla Kocaeli'yi sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya tanıtacağız. Kocaeli sadece sanayiyle ve ticaretle anılmayacak, tabiat güzellikleriyle anılacak" dedi.

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemleri başlıyor!

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.

Tekirdağ Ferhadanlı Göleti'nin yapımı mecliste!

Tekirdağ'da bulunan Ferhadanlı Göleti'nin yapımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Karaman Üzümlü Göleti projesi TBMM gündeminde!

Karaman'ın Başyayla ilçesinde yapımına devam edilen Üzümlü Göleti projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lalapaşa 1 Göleti ne zaman tamamlanacak?

Yapımı yarım kalan Lalapaşa 1 Göleti'nin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Akpınar göleti projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapılması planlanan Akpınar göleti projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatı mecliste!

Manisa ili Alaşehir ilçesinde bulunan Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Yozgat Çalışkan Göleti'nin inşaatı hızlandı!

Yozgat'ın ilçesinde tarım alanlarının sulaması için projelendirilen Çalışkan Göleti inşaatı hızlandı.

Salda Göleti'nin inşaatı durdu!

Üç yıl önce yapımına başlanan, ancak Salda Gölü için büyük bir tehdit oluşturacağı belirlenen Salda Göleti'nin inşaatı durduruldu.

Salda Gölü Kayadibi Göleti'nin inşaatına durdurma kararı!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nü besleyen su kaynakları üzerine Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yaptığı Kayadibi Göleti'nde inşaat ile ilgili davada Isparta İdare Mahkemesi’nce ‘ret’ kararı verildi.

Amasya'da Kumluca Göleti'nin temeli atıldı!

Amasya’nın Taşova ilçesinde Kumluca Sulama Göleti’nin temeli atıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol, göletin bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi..

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Malatya Yaygın Göleti inşaatına ilişkin 4 sorun meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İnebeyli Göleti Haberi

İnebeyli Göleti

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden dört ay çalışılmazdı, kış aylarıydı. Yok artık öyle şey sürekli gece-gündüz, karda, tipide, boranda çalışmaya devam ediyoruz, çünkü Türkiye'nin daha da büyümeye ihtiyacı var. 2023 hedeflerini yakalama ihtiyacı var, 2053 hedefleri için çok çalışmak lazım" dedi.


Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Karamürsel ilçesinde inşa edilecek İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti dolayısıyla düzenlenen DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Temel Atma Töreni'ne katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'ye 61 milyon 200 bin liralık 11 müjdeyle geldiğini belirtti. 

Müjdelerin başında bugün temelini atacakları İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti olduğunu açıklayan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün de 30 bin 240 dekar alanda ağaçlandırma yapacağını ve ORKÖY destekleri vereceklerini bildirdi. 


Bakan Eroğlu, Kocaeli'nin sanayiyle anıldığını ama kentin sahip bulunduğu doğal güzelliklerle de...