01 / 05 / 2024

Tekirdağ Ferhadanlı Göleti'nin yapımı mecliste!

Tekirdağ Ferhadanlı Göleti'nin yapımı mecliste!

Tekirdağ'da bulunan Ferhadanlı Göleti'nin yapımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ'da bulunan Ferhadanlı Göleti'nin yapımına ilişkin soru önergesi verdi. Kaplan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Kaplan,''Aşağıdaki sorumun TC Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr.Bekir Pakdemirli tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 inci ve 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Kaplan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Tekirdağ ve ilçelerinde yapılan tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynayan sulama ihtiyacının giderilmesi amacıyla göletler ve barajlar yapılması gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı’ın çıkarmış olduğu TRAGEP (Trakya Gelişim Projesi 2013 2017) adlı kitapçığında da belirtildiği gibi Tekirdağ Merkez Ferhadanlı Göleti ve Sulaması projesinin de olduğu görülmekte." 

Tekirdağ Ferhadanlı Göleti nin yapımı mecliste!

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan'ın soruları:
1-Tekirdağ Merkez Ferhadanlı Göleti yapımı ile ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? Planlanan maliyet ile proje bitim maliyeti arasında fark var mıdır? Var ise ne kadar fark oluşmuştur? 

2-Söz konusu gölet tam anlamıyla tamamlanmış mıdır? 

3-Bölgede tarım yapan vatandaşlarımız, tarım arazilerinin sulanması amacıyla Ferhadanlı Göleti'nden ne zaman faydalanabilecekler? 

4-Tekirdağ iline yapılması düşünülen başkaca baraj ve/veya göletler var mıdır? Var ise nerelere yapılması planlanmaktadır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön