19 / 05 / 2024

İnebolu Limanı ihaleye mi çıkarılacak

İnebolu Limanı ihaleye mi çıkarılacak

MİLLİ Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu’ya giriş kapısı İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi sürecinde sona yaklaşılıyor. Yapılacak yatırımlar ile limanın mevcut kapasitesi 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkarılabilecek.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Yenifoça Yat Limanı için düğmeye basıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı projesi için ihaleye çıkıyor...

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Antalya Boğaçayı’ndaki arsalar yeniden ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Boğaçayı Projesi kapsamında Liman Mahallesi'nde yer alan bazı  taşınmazlar belediyece onaylanacak projenin uygulanması şartıyla ikinci kez ihaleye çıkarılacak.

Tekirdağ Limanı'nı 347 milyon TL teklifle Ceynak aldı!

İkimzi kez ihaleye çıkan Tekirdağ Limanı’nı Ceynak, 347 milyon 100 bin lira teklif vererek devraldı. Ceynak Tekirdağ Limanı ile işletmeleri arasına ikinci limanını dahil etmiş oldu..

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Antalya Kruvaziyer Limanı bu yıl ihaleye çıkabilir!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel turizmcilerle buluştu. Başkan Türel yaptığı açıklamada Kruvaziyer Limanı Projesi’nin yıl içinde ihaleye çıkabileceğini belirtti.

Global Liman, Havana'dan liman alacak!

Global Yatırım Holding’in kruvaziyer liman işletmecisi şirketi Global Liman İşletmeleri, 8 ülkede 14 kruvaziyer limanı işletiyor. Global Liman, Havana’da da liman almak için ihaleye hazırlanıyor.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

İnebolu Limanı'nın davasında ara karar verildi!

Danıştay, İnebolu Belediyesi'nin, işletme hakkının devri sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla İnebolu Limanı'nın kapasitesinin artırılması ve imar planının artırılan kapasiteyi kapsayacak şekilde revize edilmesi talebiyle açtığı davada ara kara

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

İnebolu Limanı ihaleye mi çıkarılacak Haberi

İnebolu Limanı ihaleye mi çıkarılacak

Özelleştirme sonrası yapılacak yatırımlarla limanın kapasitesi 3 katına çıkacak. İnebolu Limanı’nın işletme hakkına da sahip Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (ADÜAŞ) sermayesindeki yüzde 100’lük Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) hissesi blok satış, atıl durumdaki Hopa Termik Santrali’nin de aralarında bulunduğu taşınmazlar ve üzerindekiler ise varlık satış yöntemiyle bütün halinde özelleştirilecek. Özelleştirme süreci 2 yıl önce başlayan ve geçici teminat tutarı 15 milyon lira olarak belirlenen ihalenin, 9 Ekim olarak belirlenen son teklif verme süresi bugün sona eriyor. 

49 yıllık işletme hakkı


Yapılacak yatırımlar ile limanın mevcut kapasitesi 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkarılabilecek. Halihazırda İnebolu Belediyesi tarafından işletilen İnebolu Limanının 49 yıllık işletme hakkının devri de söz konusu ihaleyle alıcıya geçmiş olacak. 

Kurtuluş Savaşı'nın ikmal kapısıydı


İnebolu Limanı, Milli...