02 / 05 / 2024

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 



Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi kapsamında 2021'de yapılan ihale, Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmişti. Limanın özelleştirilmesi için 2022'de çıkılan ihale de ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti. Son dakika gelişmesine göre Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkacağı duyuruldu.

40 YILLIĞINA İŞLETME HAKKI VERİLECEK!

Habertürk'te yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

SON TEKLİF VERME TARİHİ 29 MAYIS!

Bu kapsamda düzenlenecek ihale için geçici teminat bedeli 120 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 150 bin lira ve son teklif verme tarihi 29 Mayıs olarak belirlendi.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü" ile yapılacak, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek açık artırmayla sonuçlandırılacak.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

İKİ KEZ İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ile ilgili  2021 yılında yapılan ihale, Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmişti. Limanın özelleştirilmesi için 2022 yılında çıkılan ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti.

Öte yandan, ÖİB'in Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer ilanına göre, Aydın'da 4, İstanbul ve Şanlıurfa'da ikişer, Antalya ve Nevşehir'de birer olmak üzere 5 ildeki 10 taşınmaz, satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Geri Dön