25 / 07 / 2024

İnebolu Limanı yeniden ihaleye çıktı

İnebolu Limanı yeniden ihaleye çıktı

Yapımı yılan hikayesine dönen ve 10 Cumhurbaşkanı, 58 hükümet eskiten İnebolu Limanı yeniden ihale edilecek. İnebolu Limanı özelleştirmesinde son teklifler 27 Kasım’da verilecek...

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.

ABD’den esen rüzgar altın fiyatlarını yeniden yükseltti! Güvenli liman altına talep yağıyor

FED’in faizi artıracağına dair söylentiler atlında kayıplara yol açmıştı. ABD’de büyüme verilerinin açıklanmasının ardından altındaki düşüş durdu, yeniden altına talep arttı.

Konut yeniden güvenli liman oldu!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, “Konut yeniden en güvenli liman oldu” dedi.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Fuat Oktay'dan Beyrut Limanı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cam başta olmak üzere Beyrut'un yeniden ayağa kaldırılmasıyla alakalı inşaat malzemeleri yardımı yapacağımızı ifade ettik. Beyrut Limanı'nın ayağa kaldırılması ile alakalı çok ciddi bizim müteahhitlik, biliyorsunuz inşaat tecrübemiz var" dedi...

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı ihalesi yine ertelendi!

Taşucu Liman Sahasında bulunan “Sanayi Tesis Alanı Taşınmazı"nın “Satış” yöntemiyle “Taşucu Limanı ve Lojistik Tesis Alanı Taşınmazı”nın işletme hakkının verilmesi ihalesinde süre yeniden uzatıldı..

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

Yenikapı'ya liman talebi!

Aralarında Royal Caribbean’ın da bulunduğu cruise sektörünün dev firmalarının bir önerisi var: “İstanbul devasa gemilere birçok kez ‘ana liman’ olarak ev sahipliği yaptı. Liman sorunu çözülürse ‘ara liman’ değil, yeniden ‘ana liman’ haline dönüşürüz…”

Assos, yeniden liman kenti olacak!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sınırları içinde bulunan Assos Antik Kenti, projesi tamamlanan ve 2018 yılına kadar yapılması hedeflenen iskele ile yeniden liman kenti haline gelecek.

İnebolu Limanı yeniden ihaleye çıktı Haberi

İnebolu Limanı yeniden ihaleye çıktı

Türkiye’de yapımı en uzun süren limanlarından biri olan İnebolu Limanı’nın ihalesi yeniden yapılacak. Toplam 384 bin 382 metrekarelik liman ve Hopa Termik Santralı’nın da bulunduğu taşınmazların özelleştirme ihalesinde son teklifl er 27 Kasım’da verilecek. 


Cumhuriyet döneminde yapımı yılan hikayesine dönen, 10 Cumhurbaşkanı ve 58 hükümet eskiten İnebolu Limanı’nın ihalesi ekim ayında yapılmış, ancak ihale iptal edilmişti. İnebolu Limanı ve atıl durumda bulunan Hopa Termik Santrali’nin da bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıklar işletme hakkının verilmesi yöntemiyle yeniden özelleştirilecek. Yetkililer, İnebolu Limanı’ndaki ilk projeksiyonun yıllık 5 milyon ton yük kapasiteli bir liman olduğunu belirterek, Karadeniz’in iki yakasını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. 577 bin metrekarelik alana yayılan limanın yıllık gemi kapasitesi 720 adet olarak biliniyor. 


Liman yeterince kullanılmıyor 


İnebolu Limanı, Kastamonu'nin İnebolu ilçe merkezinde...