17 / 05 / 2024

İnebolu Limanının ihalesi ne zaman

İnebolu Limanının ihalesi ne zaman

MİLLİ Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu’ya giriş kapısı İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi sürecinde sona yaklaşılıyor. Yapılacak yatırımlar ile limanın mevcut kapasitesi 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkarılabilecek.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

TOKİ Balıkesir Dursunbey Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Dursunbey'de hayata geçireceği konutların ihalesi yapıldı.

Ordu Çatalpınar Kent Meydanı'nın ihalesi 30 Ocak'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Çatalpınar Kent Meydanı'nın ihalesi 30 Ocak tarihinde gerçekleştirecek.

Trabzon Limanı'nın halka arzına 600 milyon TL'yi aşkın talep!

Trabzon Limanı'nın 97,7 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 6,3 kat ve 614 milyon TL talep geldi.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ihalesi 1 Şubat'ta!

Fizibilite çalışmaları tamamlanan Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ihalesi 1 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Limanı'nı 347 milyon TL teklifle Ceynak aldı!

İkimzi kez ihaleye çıkan Tekirdağ Limanı’nı Ceynak, 347 milyon 100 bin lira teklif vererek devraldı. Ceynak Tekirdağ Limanı ile işletmeleri arasına ikinci limanını dahil etmiş oldu..

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi. ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Çok üzüldük" dedi. 

Düzce'deki İnönü Parkı'nın ihalesi TBMM'de konu oldu!

Düzce'de bulunan İnönü Parkı'nın ihalesi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, parka ilişkin olarak yazılı soru önergesi hazırladı..

Bursa Yunuseli Viyadüğü'nün ihalesi 16 Ekim'de!

Bursa Yıldırım yönünden gelen araçları Paşa Çiftliği kenarından Yunuseli Kanalı’na bağlayacak Yunuseli viyadüğünün ihalesi 16 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Trabzon Beşikdüzü Konutları'nın ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hayata geçirilecek 141 konut ile 51 dükkânın ihalesi yapıldı.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Kayabaşı Kayapark'ın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mevkiinde yapılacak olan Kayapark 1. Etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi gerçekleştirildi.

Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de inşa edilecek olan Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi gerçekleşti.

İnebolu Limanının ihalesi ne zaman Haberi

İnebolu Limanının ihalesi ne zaman

Özelleştirme sonrası yapılacak yatırımlarla limanın kapasitesi 3 katına çıkacak. İnebolu Limanı’nın işletme hakkına da sahip Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (ADÜAŞ) sermayesindeki yüzde 100’lük Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) hissesi blok satış, atıl durumdaki Hopa Termik Santrali’nin de aralarında bulunduğu taşınmazlar ve üzerindekiler ise varlık satış yöntemiyle bütün halinde özelleştirilecek. Özelleştirme süreci 2 yıl önce başlayan ve geçici teminat tutarı 15 milyon lira olarak belirlenen ihalenin, 9 Ekim olarak belirlenen son teklif verme süresi bugün sona eriyor. 

49 yıllık işletme hakkı


Yapılacak yatırımlar ile limanın mevcut kapasitesi 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkarılabilecek. Halihazırda İnebolu Belediyesi tarafından işletilen İnebolu Limanının 49 yıllık işletme hakkının devri de söz konusu ihaleyle alıcıya geçmiş olacak. 

Kurtuluş Savaşı'nın ikmal kapısıydı


İnebolu Limanı, Milli...