04 / 05 / 2024

Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı!

Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de inşa edilecek olan Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi gerçekleşti.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’de yapılması planlanan Tabiat Macera Parkı'nın ihalesi yapıldı.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve uygulanacak olan Uzungöl Tabiat Macera Parkı’nın ihalesine 9 firma katıldı. İhaleyi kazanan firmanın kesinleşmesi ile yapılacak yer tesliminin ardından projenin uygulanmasına başlanacak.


9 bin 200 metrekarelik alanda planlanan Macera Parkı; yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, surviver parkuru ve paintball alanı olmak üzere altı ana bölümden meydana geliyor. Proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kamelya, soyunma kabinleri, wc, malzeme teslim noktaları ve depolar bulunuyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu macera parkıyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Yerli ve yabancı turistler ile halkımızın dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik olarak planladığımız Tabiat Macera Parkı projesinin en önemli amacı bölgedeki turizm çeşitliliğini arttırmaktır. Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak olan Macera Parkı istihdama da katkıda bulunacaktır.”




Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön