17 / 05 / 2024

inegöl arıtma tesisi ne zaman açılacak

inegöl arıtma tesisi ne zaman açılacak

İnegöl'ün Mezit Boğazı'ndaki 7 kırsal mahalleye Karaburun Deresi'nden gelen içme suyunu arıtacak olan arıtma tesisinin halen faaliyete alınmamasına tepki yağıyor.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi yıl sonunda tamam!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi'nin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Mehmet Özhaseki: Niğde Bor'da yeni bir arıtma tesisi kuracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Bor ilçesinde yeni bir arıtma tesisi kuracağız. Önümüzdeki süreçte, planlaması, ihalesi yapılacak. Bir yıla kalmadan temelini atarız inşallah. Yaklaşık 2-3 yıl yapım süreci olacak." dedi.

Tire Arıtma Tesisi'nin inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye 9.1 milyon liralık arıtma tesisi kazandırıyor.

Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi 19 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Milyon TL’ye mal olacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

Bozova Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozova İlçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Manisa Sarıgöl'e arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Sarıgöl’ü atıksu kirliliğinden arındıracak olan atıksu arıtma tesisi için proje çalışmalarında sona gelindi.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar sürüyor!

Sakarya Kocaali İlçesi'nde yapımı devam edecn Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Zile'ye 19 milyonluk arıtma tesisi!

Zile Belediyesi Orta çay yakınlarında 20 bin metrekare alan üzerinde 2017 yılı içerisinde tamamlanacak olan Atık su arıtma tesisi inşaatının yüzde 70’ni tamamladı.

Manisa Alemşahlı'ya arıtma tesisi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Alemşahlı Mahallesi’ne paket içme suyu arıtma tesisi kazandırarak mahallenin içme suyu kalitesini arttırmak için çalışmalarına başladı.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Hatay'a 6 yeni arıtma tesisi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sağlamak amacıyla olmazsa olmazlarından olan Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatlarını dört koldan sürdürüyor.

inegöl arıtma tesisi ne zaman açılacak Haberi

inegöl arıtma tesisi ne zaman açılacak

Karaburun Deresi'nden gelen içme suyunu arıtması için İnegöl'ün Mezit Boğazı'na kurulan dev tesisin hâlâ faaliyete geçirilmemesine bölgede yaşayanlardan tepki yağıyor. 300 bin liralık yatırımının çürümeye yüz tuttuğunu ifade eden İlısaniye Mahallesi Muhtarı Hayati Çiçek, "Karaburun Deresi'nden gelen suyun devamında 2012 yılında grup mahalleleri kapsayan, o dönemde İl Özel İdaresi tarafından arıtma tesisi yapıldı. Su işleri Büyükşehir yasasıyla birlikte BUSKİ'ye devroldu. Ondan sonra bizim bu hatları çalıştırma gibi bir görevimiz kalmadı. Mahalle olduğumuz o tarihten bu yana BUSKİ ekipleri gelip gidiyor, rapor tutuyor ama arıtmayı faaliyete bir türlü geçiremiyor" ifadelerini kullandı. 


"ÇAMUR İÇİYORUZ

11 Arıtmanın faal olmaması sebebiyle yağışlı havalarda çeşmelerden çamur aktığının altını çizen Çiçek, "Yağışlı havalarda resmen çamurlu su içiyoruz. Buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Toplam da 2 bin nüfusun...