20 / 07 / 2024

inegöl binaları depreme dayanıklı mı

inegöl binaları depreme dayanıklı mı

Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün depreme hazır olup olmadığı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aktaş: "Büyük depremden sonra yapılan yapıların büyük çoğunluğu sağlam yapılar."dedi.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Aile Sağlığı Merkezi binaları depreme dayanıklı mı?

TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ve mobil çalışma birimlerinde yetersiz ve uygunsuz binalara dikkat çekti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, depreme karşı dayanıksız binalarda hizmet veren ASM'ler olduğu belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 

İnegöl'deki 2 metruk bina yıkıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi, kullanılmayan tehlike arz eden 2 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde de tehlikeye neden olan binalar tek tek yıkılıyor.

Bakanlığa bağlı binaların enerji kimlik belgeleri mecliste!

Bakanlığa bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan binaların enerji kimlik belgeleri ve enerji giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde evlerinin yıkılması sonucu iki kızını yitiren  AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı açıklamada, "1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil" dedi.

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD), 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan çağrıda, "Binalar depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilenmelidir" ifadeleri yer aldı...

Tekirdağ'da Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı mecliste!

Tekirdağ ilinde Bakanlığa ait binaların depreme dayanıklılığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

inegöl binaları depreme dayanıklı mı Haberi

inegöl binaları depreme dayanıklı mı

Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün depreme hazır olup olmadığı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


İNEGÖL'DE İHTİYARLAMIŞ YAPILAR VAR 


Konu ile ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, "İnegöl'ün yapı stoğuna baktığımızda büyük depremden önce ve sonra yapılan yapılarla alakalı olarak değerlendirdiğimizde büyük depremden sonra yapılan yapıların büyük çoğunluğu sağlam yapılardır. Çünkü depremden sonra yapıların teknik, statik zorunlulukları değişti ve kullanılan malzemesinden tutun kalite konusuna varana kadar teknik şartnamelerde ciddi değişiklikler oldu. Depremden önce yapılan yapılar sağlam ama ondan önce yapılan yapılara kendi dönemlerine göre baktığımızda yıpranma oluyor, zamanın getirdiği bir takım sıkıntılar meydana geliyor. İnegöl'de ihtiyarlamış yapılar var. O yapılarla alakalı deprem olgusu olduğunda ne kadar dayanır dediğimizde kafamda kocaman som işaretleri var" dedi. 


ZAYIF OLAN KAMU...