02 / 05 / 2024

ingiltere Brexit

ingiltere Brexit

İngiltere'de iş yapan uluslararası finans şirketleri Brexit süreci başlatıldıktan sonra ülkeyi terk etme planları yapıyor. Bankaların son kararlarının İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile geçiş dönemi anlaşması yapıp yapmayacağına bağlı olduğu da görüşü öne çıktı.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Türkiye İMSAD’dan Brexit açıklaması!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Brexit sonrası İngiltere ile yeni bir yol haritası çıkarılmalı. İnşaat malzemesi sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında gelen İngiltere pazarını rakip ülkelere kaptırma riski var” diye konuştu.

IMF Başkanı Georgieva: Brexit sancılı olacak!

IMF Başkanı Georgieva, "Brexit'in sancılı olacağı çok net. Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim." ifadesini kullandı.

Brexit, hem Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Brexit, hem AB'nin hem bana göre Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına." dedi.

Şirketler İngiltere'den AB'ye taşınıyor!

Brexit ile 29 Mart günü Avrupa Birliği'nden ayrılacak İngiltere'den, bugüne kadar 1 trilyon dolarlık para çıkışı gerçekleştirildi. EY raporuna göre, İngiltere'deki çoğu banka da AB içindeki bölgesel operasyonlarını korumak için birlik ülkelerinde yeni ofisler açıyor. 

Brexit, İngiltere'de konut sektörünü vurabilir!

İngiltere'nin AB'den çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin yüksek olduğu, gelecek 3 yıl boyunca ülkede satılacak konut sayısı ve fiyatının azalmasının beklendiğini belirtildi.

Foxtons Emlak Acentesi İngiltere'deki 6 şubesini kapattı!

Foxtons Emlak Acentesi, İngiltere'deki Brexit belirsizliği ve fiyatlar ile vergilerin yüksek olmasını gerekçe göstererek 6 şubesini kapattığını açıkladı.

İngiltere Crossrail metro projesinde sona gelindi!

2012 Mart'ta ingiltere'de yapımına başlanılan Crossrail metro projesinde sona gelindi. 44 milyar TL’lik Crossrail projenin açılışı merakla bekleniliyor.

Büyük bankalar Brexit yüzünden İngiltere'den ayrılacak!

Вritish Bankers Association (BBA) Başkanı Anthony Brown, İngiltere'de faaliyet gösteren büyük bankaların Brexit sürecinin başlayacağı 2017 başlarında ülkeden çekilmeye hazırlandığını belirtti.

Brexit referandumu körfezli yatırımcıları Türkiye'ye çekecek!

Brexit referandumu inşaat sektörünü de hareketlendirdi. Sektör temsilcileri, dövizde yaşanan dalgalanmanın sektöre olumlu yansıyacağını belirterek, Körfez sermayesinin Türkiye yatırımlarının artacağı görüşünde birleşti

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları artıyor. İngiltere Ulusal istatistik Ofisi (ONS) verilerine göre ingiltere'de bu yılın haziran ayında yıllık bazda konut fiyatları yüzde 10,2 oranında yükseldi.

İngiltere'de inşaat sektörü Ocak ayında büyümesini sürdürdü!

İngiltere' de Ocak ayı Markit/CIPS satın alma yöneticileri endeksi (PMI) inşaat sektörü büyüme verileri 64,6 ile Ağustos 2007'den bu yana en hızlı artışını kaydetti...

İngiltere'nin en büyük bankalarından Barclays 400 şubesini kapatıyor!

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye göre, Barclays' in yeniden yapılandırma kapsamında ülkedeki toplam şubelerinin yaklaşık dörtte birini kapatacağı, yatırım bankacılığı kısmında ise istihdam kesintisine gidileceği açıklandı...

ingiltere Brexit Haberi

ingiltere Brexit


İngiltere'de iş yapan uluslararası finans şirketleri Brexit süreci başlatıldıktan sonra ülkeyi terk etme planları yapıyor.


Bankaların son kararlarının İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile geçiş dönemi anlaşması yapıp yapmayacağına bağlı olduğu da görüşü öne çıktı.


Bazı finansal kuruluşlara danışmanlık hizmeti veren PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketinin Brexit'ten sorumlu direktörü Andrew Gray, uluslararası bankaların Şubat sonunda bazı duyurular yapmaya hazırlandığını açıkladı.


Gray basına yaptığı açıklamada "Bir kaç büyük banka bu sene yapacakları duyurular için hazırlıklarını bitirmek üzere" dedi.


23 Haziran 2015'te yapılan AB referandumu sonrasında uluslararası bankalar AB'den ayrılmanın sonuçları konusunda uyarıda bulunmuştu.


ABD bankası JP Morgan İngiltere'deki 19 bin çalışanından 4 binini başka bir ülkeye taşıyabileceğini söylerken İngiltere'nin en büyük bankası HSBC, bin kadar çalışanını Paris'teki merkezine gönderme planlarından söz etmişti.


Finans sektörünün lobi grubu CityUK tarafından...