06 / 05 / 2024

ingiltere ekonomisi küçüldü

ingiltere ekonomisi küçüldü

Tüm dünyada hızla yayılan ve ekonomileri de ciddi anlamda etkileyen kovid-19 salgını İngiliz ekonomisine 311 yılın en sert daralmasını yaşattı. İngiliz ekonomisi, 2020 yılında pandeminin etkisi ile yüzde 9.9 daraldı.

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi, açıklanan son verilere göre; ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3 daraldı. İşte detaylar…

AB ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 11,4 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 11,4 küçüldü.

Hollanda ekonomisi ikinci çeyrekte küçüldü!

Hollanda ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,5 küçüldüğü bildirildi.

Avro Bölgesi ikinci çeyrekte yüzde 12,1 küçüldü!

Avro Bölgesi ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 12,1 küçüldü.

AB ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 3,2 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,2 küçüldü.

Rus ekonomisi nisanda yüzde 12 küçüldü!

Rus ekonomisi nisan ayında yüzde 12, 2020 yılının ocak-nisan döneminde ise yüzde 1,9 küçüldü.

Avro Bölgesi 1. çeyrekte yüzde 3,8 küçüldü!

Avro Bölgesi ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,8 küçüldü.

Türkiye ekonomisi, yüzde 1,8 küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü.

Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 1,8 küçüldü!

TÜİK, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme verisini açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü. Bu yılın birinci ve ikinci çeyrek büyüme oranları ise yüzde 4.5 olarak açıklanmıştı.

Marmara Depremi'nde 22 bin riskli yapının 3 bin 335'i yıkıldı!

Marmara Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, "Başta Gölcük olmak üzere neredeyse tüm Marmara bölgesi depremin yıkıcı etkisini yaşadı ve ülke ekonomisi yüzde 6 oranında küçüldü" denildi.

Adana Kışla Mahallesinde 324 konut yıkıldı ve temelleri atılıyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kışla Mahallemizde 324 konut yıkıldı ve temelleri atılıyor. Diğer bölgelerde ise çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem Yüreğir modern sosyal donatıları olan konutlarla tanışacaktır dedi...

Kentsel dönüşümle yaşam alanları küçüldü!

Fikirtepe’nin ilk kentsel projelerinde imzası olan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsel ve kent ölçeğinde kentsel dönüşüm kavramını değerlendirirken yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtiyor...

Ahmet Erkutoğlu: Kentsel dönüşüm başladı, yaşam alanları küçüldü!

Ürettiği bir çok proje ile adından söz ettirenAE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsel ve kent ölçeğinde kentsel dönüşüm kavramını değerlendirirken yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtiyor.

ingiltere ekonomisi küçüldü Haberi

ingiltere ekonomisi küçüldü

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülkede 2020 yılının son çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yüzde 0.5 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 1 artış gösterdi. Sadece 2020 yılının aralık ayında ise GSYH yüzde 1.2 büyüme kaydetti. Bir önceki ayda (kasım) ekonomi yüzde 2.3 daralmıştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; yılın tamamında İngiliz ekonomisi yüzde 9.9 daralarak, Avrupa çapında aşırı soğukların ve donun görüldüğü 1709 yılından bu yana gerçekleşen en sert daralmayı yaşadı.

İngiltere’de 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana yıllık daralma yüzde 4.1’in üzerine çıkmazken, İngiltere Merkez Bankası’nın GSYH modellemelerine göre 2020 yılında yaşanan daralma son 311 yılın en sert daralması olarak kayıtlara geçti.

'Rakamlar, salgın sonucu ekonominin ciddi bir şok yaşadığını gösteriyor'

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak verilere ilişkin olarak, "Bugünün rakamları,...