20 / 07 / 2024

İnönü Konağı restorasyonu

İnönü Konağı restorasyonu

Sivas 'ta 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün bir dönem ikamet ettiği İnönü Konağı restorasyonunun yüzde 80 'lik kısmı tamamlandı.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kocaeli Demirciler Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan Demirciler Konağı'nın tarihe ışık tutacağını söyledi.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Trabzon'daki Taşkın Konak restore edildi!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da yer alan Taşkın Konağı restore etti.

Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatı başladı!

İl Özel İdaresi'ne ait olan 1.850 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatına başlandı. Binanın Temmuz 2018'de hizmete açılması bekleniyor.

Sakarya Alicanlar Konağı'nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlatılacak dönüşüm çalışmaları için ihaleye çıkacaklarını belirtti

Artvin Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Artvin'de hayata geçirilecek olan semt konağının temeli atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek konağın içerisinde hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar dinlenme evi yer alıyor.

Konya Kadınhanı Şehir Konağı'nın temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına tam gaz devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi Kadınhanı İlçesi’nde hayata geçireceği şehir konağı ve yeni otogarın temelini attı.

Kayseri Yeni Mahalle semt konağı ve 17 parkın açılışı yapıldı!

Kayseri'de Yeni Mahalle Semt Konağı’nın ve toplamda 76 bin 500 metrekare alan üzerinde 17 parkın açılışı yapıldı.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

İnönü Konağı restorasyonu Haberi

İnönü Konağı restorasyonu

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bahtiyarbostan Mahallesindeki konakta İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerince inceleme yapıldığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararı sonrasında konakta kapsamlı restorasyon başlatıldığı hatırlatıldı.


Alınan kararın ardından aslına uygun restore edilmeyen ve taşıyıcıları çürüyen konağın yeniden imar edilmesi için çalışmalara başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"İnönü Konağı'nda sıva çatlaklarıyla ahşap deformasyonlar görülmesi üzerine Sivas Koruma Kurulu'nun basit onarım izni doğrultusunda başlatılan çalışmalarda, sıvaların kazınması sonucu tüm taşıyıcıların çürüdüğü mevcut strüktürün yapıyı taşıyamayacak durumda olduğu tespit edilmişti. Geçmiş yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla konağın beden duvarlarında orijinaline uygun olmayan ahşap karkas arası dolguların kullanıldığı ortaya çıkmış, taşıyıcı sisteme müdahale edilmesi gerektiğinden bu konak, Kültür ve Tabiat Varlıklarını...