30 / 04 / 2024

inovasyon merkezi

inovasyon merkezi

Haziran ayında Konya Sanayi Odası (KSO) başkanlığına seçilen Memiş Kütükcü, önüne iddialı bir proje koydu. KSO yönetimi, bölgesel bir inovasyon merkezi kurmak için harekete geçti...

İlk inovasyon merkezi İzmir'e kuruluyor!

Mustafa Güden, Türkiye'nin ilk inovasyon merkezinin İzmir'de kurulacağını açıkladı. Yeni yatırımcılar ile her geçen gün daha da büyüyen Söke OSB'de Tariş, 25 bin 500 metrekare arazide pamuk çırçırlama fabrikası kuracak...

Konya'ya 5 milyon liralık yatırımla bölgesel inovasyon merkezi kuruluyor!

Konya Sanayi Odası tarafından Konya ’ya kazandırılan Bölgesel İnovasyon Merkezi ’nin inşaat sözleşmesi imzalandı. Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi ’nin, 200 takvim gününde tamamlanacağı bildirildi.

SAP Türkiye'de AR-GE merkezi kuruyor!

Alman yazılım firması SAP Labs Innovation Center Türkiye, Dünya üzerindeki ikinci Ar- Ge merkezini İstanbul'a kuruyor. 20 milyon euro yatırım bedeliyle kurulacak merkezde 300 kişilik istihdam hedefleniyor...

Basf İnovasyon Teknoloji Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Basf İnovasyon Teknoloji Merkezi Limited Şirketi Pendik'te kuruldu.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatında son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla yapılan "Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi"nin inşaatı devam ediyor. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, inşaat alanında incelemelerde bulundu...

Mondi İzmit İnovasyon Merkezi açıldı!

Mondi'nin  İzmit İnovasyon Merkezi Mondi İzmit Fabrikası'nda açıldı. Türkiye tesislerindeki açılış töreni ve kutlamalara katılan Oluklu Mukawa Inovasyon Başkanı Jan Blankiewicz, “Yenilenen merkezin ekip ruhunu çok daha fazla artıracağına gerçekten inanıyorum'' dedi.

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi 2020'de açılacak!

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatını 2020 yılı ortalarında tamamlayacaklarını açıkladı.

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin temeli atıldı!

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Trabzon’da yapımına başlanan İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 7 bin 379 metrekare kapalı alana sahip merkezin kısa sürede açılması planlanıyor.

Küçükçekmece Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan ‘Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (KÜGİM) düzenlenen törenle kapılarını girişimcilere açtı.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi 2018'de tamam!

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatı incelendi. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, binanın bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Butler Brothers Binası İnovasyon Merkezi oluyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen şehirlerinden Dallas’ın simge haline gelmiş yapısı Butler Brothers Binası’nı yenileyen Alterra International, sunduğu imkânlarla binayı inovasyon merkezi haline getirdi.

Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin inşaatı Mayıs'ta bitecek!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) güdümlü projeleri kapsamında inşa edilen Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’ın sanayisine öncülük edecek. 2015 Eylül'de başlayan çalışmalar Mayıs ayında bitirilerek faaliyetlerine başlayacak.

inovasyon merkezi Haberi

inovasyon merkezi

Haziran ayında Konya Sanayi Odası (KSO) başkanlığına seçilen Memiş Kütükcü, önüne iddialı bir proje koydu. KSO yönetimi, bölgesel bir inovasyon merkezi kurmak için harekete geçti. Kütükçü, "Türkiye'nin ilk Bölgesel inovasyon Merkezi'ni .Konya OSB'ye kazandırıyoruz. İnşaatına başladık. Ayrıca Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi de bölgemizde yükseliyor" diyor. 


Konya, tarihsel olarak kullanılan 'tahıl ambarı' kimliğinin yanına bugün 'sanayi şehri' kimliğini de eklemiş durumda. Kentte, gıdadan otomotive, ayakkabıdan makine sanayiine kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin oluşturduğu mozaik bir sanayi yapısı söz konusu. 


Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 9, ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında ise 15 firması yer alan kent. Konya Sanayi Odası nın (KSO) çalışmalarıyla her yıl hedef büyütüyor. KSO, Konya'da daha yüksek katma değerli üretim yapan bir sanayi altyapısı...