17 / 05 / 2024

İnşaat balon riski necati çalışkan

İnşaat balon riski necati çalışkan

MAKEL Şirketler Grubu Başkanı Necati Çalışkan, 2013 yılını inşaat sektörünün yüzde 7 civan bir büyümeyle kapatmasının beklendiğini belirtti. Çalışkan şunları söyledi: İnşaat balon riski taşımıyor...

İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!

İstanbul’da kentsel dönüşümde asbest riski olduğu ve 2000'den önceki binaların önlem alınarak dönüştürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mega kentte ortaya çıkacak inşaat atığının miktarı 110 milyon ton, değeri de 66 milyar TL olarak hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Okkalar İnşaat ucuz konutun formülünü açıkladı!

Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, konut fiyatlarının düşmesi için maliyetlerin düşmesinin gerektiğinin altını çizerek konut fiyatlarında balon iddialarına cevap verdi. Okka; “Arsa sahiplerinin yüzde 60’lara varan hak taleplerinden dolayı konut fiyatları yüksek seyrediyor” dedi.

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşümde deprem riski yüksek şehirler öncelikli olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak kapsamlı bir kentsel dönüşüm programının hazırlandığını açıkladı.

Gökhan Taş: Konutta balon riski yok!

Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Levent Yılmaz: Konutta balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı yok!

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yılmaz, konut sektörü ile ilgili dikkat edilmesi gereken çok konu olmasına karşın balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını söyledi.

Emre Erol: Balon riski yok, konut satışı son çeyrekte artar!

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun bugün yayınladığı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Erol: 'Balon riski yok, konut satışı son çeyrekte artar' dedi.

Konutta balon riski mi doğacak?

Konut satışlarının düşmesine rağmen fiyatların yükselmesi balon riskini artırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin ‘İnşaat Sektörü Analiz Raporu’na göre,ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı artarken satışların gerilemesi kaygı verici.

Konut sektöründe balon riski yok!

Türkiye gayrimenkul piyasasında konut balonu olduğu spekülasyonlarına Nobel ödüllü ekonomist Prof. Robert Shiller, son noktayı koydu. Prof. Robert Shiller 'Konut sektöründe balon riski yok' dedi.

GYODER 'Gayrimenkul Piyasasında Balon Riski Eğitimi' düzenliyor!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 'Gayrimenkul Piyasasında Balon Riski Eğitimi' düzenliyor. Prof. Dr. Abdullah Yavaş'ın vereceği eğitim İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek...

Necati Çalışkan: İnşaat sektöründe balon riski yok!

Makel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, 2014 yılında ekonominin kırılgan olma durumunun süreceğini söyledi. Çalışkan ' İnşaat sektöründe balon riski yok ' dedi...

İnşaat balon riski necati çalışkan Haberi

İnşaat balon riski necati çalışkan

MAKEL Şirketler Grubu Başkanı Necati Çalışkan, 2013 yılını inşaat sektörünün yüzde 7 civan bir büyümeyle kapatmasının beklendiğini belirtti. Çalışkan şunları söyledi: "2014 yılında kentsel dönüşüm projeleri ile sektörümüzün daha da aktif olacağıma inanıyorum. Bu yıl sonuna kadar konut satış rakamının 1 milyona yaklaşacağı düşünülmektedir. Ülkemizin konut stoğu 100 milyar lira, yani yaklaşık 50 milyar dolar seviyesinde. Bu da gayrisafı hasılanın yüzde 5.5 - 6'sına gelmektedir. Dolayısı ile ülkemizde mevcut oranlarla yalan zamanda balon riskinden bahsetmek mümkün değil." 


Takvim...